luni, septembrie 26, 2022

Recorduri negative de cazuri și decese înregistrate într-o singură zi, de la începutul pandemiei. 561 de persoane au murit potrivit raportării din 19 octombrie. În acest interval au fost raportate 18.863 de noi infectări, din 81.054 de teste (23,2%). Numărul pacienților de la ATI a ajuns la 1.805, dintre care 36 sunt minori.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți (19 octombrie) 18.863 de noi cazuri de Covid. În ultimele 24 de ore au fost raportate 561 de decese. Numărul total de cazuri urcă astfel la 1.486.264, dintre care 42.616 au decedat, iar 1.261.267 au fost declarate vindecate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.568 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Te-ar mai interesa: Vrei să te asculte Dumnezeu? Pr. Sofian Boghiu: Ți...

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.730. Dintre acestea, 1.805 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 486 sunt minori, 450 fiind internați în secții și 36 la ATI.

Dr. Radu Țincu

Plecând de la datele oficiale puse la dispoziție de către autorități, medicul Radicu Țincu avertizează că soluția în cazul de față este un lockdown total, dar și implementarea cu rigurozitate a măsurilor sanitare.

„La 19.000 de cazuri pe zi, care cred că în mod real sunt de trei ori mai multe dacă am face o testare masivă a populației, nicio măsură nu mai poate fi eficientă decât lockdownul și distanțarea fizică pentru că transmiterea virusului va continua.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Ceea ce trebuia să facem era să implementăm respectarea măsurilor sanitare cu rigurozitate, știind că România are cel mai mic grad de imunizare colectivă și ar fi trebuit să supraveghem încă din luna august respectarea măsurilor sanitare ca să nu ajungem la o astfel de evoluție pandemică, care să necesite un lockdown.”, a declarat Radu Țincu.

De ce spitalele din țara noastră primesc mai puține medicamente pentru tratarea bolnavilor de COVID-19?

Medicul susține că instabilitatea politică din România, dar și faptul că multe țări din Europa au gestionat mai bine situația epidemiologică și au mai puține cazuri grave de COVID-19 sunt motivele pentru care spitalele din țara noastră primesc puține medicamente pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Cifra de destin a Reginei Elisabeta. „Doi” și „nou...

„Au fost sincope cu aprovizionarea medicamentelor. Tocilizumabul nu există la acest moment, pentru că producătorul și-a redus foarte mult capacitatea de producție, având în vedere că evoluția pandemiei în Europa este una scăzută și, pe de altă parte, vedem din declarațiile fostului ministru al Sănătății că nu a demarat procedurile de achiziție pentru acest medicament. Este evident că această instabilitate politică din ultimele luni, care a vizat Ministerul Sănătății, a determinat sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru tratamentul pacienților COVID-19.”

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private