Sari la conținut

De ce transpiri în timpul nopții? 5 motive care ascund anumite probleme de sănătate

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla in corpul nostru in somn

De ce transpiri în timpul nopții? 5 motive care ascund anumite probleme de sănătate.

Menopauza este unul dintre cei mai importanți vinovați ai transpirațiilor nocturne. Uneori este o consecință a nopților extrem de călduroase de vară sau din cauza pilotelor grele sau a aerului condiționat defectuos. 

Cu toate acestea, transpirațiile nocturne nu sunt întotdeauna normale sau rezultatul căldurii. Uneori, transpirațiile nocturne pot indica probleme de sănătate, chiar dacă nu au întotdeauna nevoie de tratament.

În unele cazuri, transpirațiile nocturne se pot regla prin verificarea temperaturii aerului conditionat sau schimbarea pilotei, sau optarea pentru stofe mai ușoare pentru culcare. Și totuși, de ce transpiri atât de mult în somn?

De ce transpiri în timpul nopții? 5 motive care ascund anumite probleme de sănătate

Iată care ar putea fi cinci dintre cauzele transpirațiilor nocturne.

1. Menopauza: Menopauza este unul dintre cei mai importanti „vinovati” ai transpiratiei nocturne. Schimbările hormonale prin care trece o femeie după ce anii ei de reproducere se termină sunt responsabile pentru aceleași. De asemenea, poate fi însoțită de bufeuri și schimbări de dispoziție.

2. Niveluri scăzute de zahăr din sânge: Hipoglicemia este atunci când nivelurile de zahăr din sânge scad la niveluri anormal de scăzute. Acest lucru este asociat cu diabetul și majoritatea persoanelor care iau medicamente cu insulină sunt susceptibile să sufere de acesta.

3. Efecte secundare ale steroizilor și calmantelor: Transpirația pe timp de noapte ar putea fi, de asemenea, o consecință a consumului de antidepresive, steroizi și analgezice. Dacă acest lucru se întâmplă prea des, se poate cere unui medic să recomande medicamente alternative.

4. Alcool: Cei care sunt obișnuiți să bea un pahar sau două de alcool au mai multe șanse să se lupte cu insomnia. Acest lucru ar putea declanșa transpirațiile nocturne, deoarece alcoolul relaxează căile respiratorii, ceea ce face mai dificilă respirația și, ca urmare, organismul depune un efort suplimentar pentru a face acest lucru, ridicând astfel temperatura.

5. Anxietate: Anxietatea este, de asemenea, o cauză comună a transpirațiilor nocturne excesive. Când o persoană devine anxioasă, temperatura corpului începe să crească ca răspuns la lupta împotriva emoțiilor negative.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel