Sari la conținut

De ce trebuie să bei mai multă apă atunci când călătorești cu avionul? Cori Grămescu dezvăluie ce cantitate este recomandată

Sursa: Unsplash

Hidratarea este foarte importantă pentru organism. Cu ajutorul acesteia organismul reușește să elimine toxinele acumulate și asigură buna funcționare, la nivel celular.

Deshidratarea este o problemă serioasă de sănătate, deși este ignrată, adesea. Aceasta poate aduce o multitudine de boli și dezechilibre.

Astfel, este recomandat să știi câtă apă trebuie să consumi zilnic, dar și circumstanțele în care organismul tău are nevoie de mai multă apă decât de obicei.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie că organismul nostru are nevoie de mai multă apă în timpul zborului cu avionul, spre exemplu.

Trebuie să consumăm mai multă apă în timpul zborului

Sursa: Unsplash

„In avion ne deshidratăm foarte tare, deoarece aerul pe care îl respiram este foarte uscat, așa ca e important sa bem cu cel puțin o jumătate de litru de apa in plus fata de cecesarul nostru de apa.

Ca optiuni alimentare pentru zborurile cu avionul recomand sa evitați sarea și produsele dulci și sa alegeți in loc produse pe baza de legume, fructe și proteine slabe.

Dacă sunt zboruri scurte, in Europa, mananc înainte de zbor o masa consistenta, pentru a evita rontaielile și ispitele nesănătoase din aeroport.

De asemenea, un lucru de menționat este modul in care compensam consumul de alcool.

In cantitate moderată, alcoolul induce o stare de relaxare de care avem nevoie pe perioada zborului (…), însă el trebuie compensat cu 2-3 pahare de apa pentru a preveni deshidratarea”, recomandă Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel