luni, martie 27, 2023

Culoarea medicamentelor ne poate infleunța în moduri neașteptate. Abbas Kanani, farmacist la farmacia online Chemist Click, arată cum culorile au de fapt prea puțin de-a face cu medicamentele în sine și sunt de fapt o alegere inteligentă de marketing.

Potrivit expertului, efectul placebo este foarte puternic și nu doar culoarea pastilei trebuie să fie luată în considerare cu atenție.

Pastilele albastre au efect liniștitor

„Un studiu anterior a arătat că roșul, galbenul și portocaliul sunt asociate cu un efect stimulant, în timp ce albastrul și verdele sunt asociate cu un efect liniștitor. (…) Pentru mulți pacienți, convingerile preconcepute pe care le au înainte de a lua un medicament pot afecta adesea rezultatul lor, în ceea ce privește eficacitatea medicamentului și efectele secundare. Acest lucru este cunoscut sub numele de efect placebo, în care acțiunea farmacologică are un efect asupra pacientului”, explică farmacistul.

Te-ar mai interesa: Ce regretă oamenii înainte de moarte? Mărturiile c...

Tot în scop de marketing sunt alese și culorile care apar pe ambalajele medicamentelor.

Kanani a împărtășit și sfaturile sale pentru cumpărarea de medicamente, sfătuindu-i pe oameni să economisească bani și să nu opteze întotdeauna pentru opțiunile de marcă mai scumpe.

„Multe dintre marile corporații își fac propriile versiuni de medicamente pentru răceală și gripă. Nu aveți nevoie de cele mai scumpe, este doar puterea marketingului și a conștientizării mărcii”, a declarat farmacistul pentru The Mirror.

Potrivit specialistului, există trei tipuri de ingrediente care pot face o diferență reală între medicamentele pe care le cumpărați când sunteți răcit, de exemplu, în funcție de cum vă simțiți.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

Primul este un decongestionant (cunoscut și sub numele de vasoconstrictor) pentru nasul înfundat, al doilea este un expectorant pentru tusea cu mucus și al treilea este un antitusiv pentru tusea uscată.

Într-o lume modernă, cucerită de Internet, oamenii folosesc adesea informațiile medicale disponibile online pentru a se diagnostica și trata, deși scopul acestora este să îi ajute pe oameni să înțeleagă cu ce boli se pot confrunta și să încurajeze prevenția.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalo...

Amintim că potrivit medicilor, automedicația (ca și autodiagnosticarea) sunt departe de a fi practici sigure, deși reprezintă un fenomen global.

Doctorii avertizează că același simptom poate să apară în cinci boli diferite, cu tratamente complet diferite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private