Sari la conținut

De ce virusul SARS-CoV-2 nu infectează toți membrii familiei?

SARS-CoV-2

La aproape un an de la descoperirea virusului SARS-CoV-2, modul de transmitere al acestuia încă este o enigmă. Se pare că acesta se poate răspândi foarte repede, de la persoană la persoană, prin particulele virale eliminate de un pacient infectat. Cu toate acestea, unii oameni par să aibă o rezistență naturală împotriva virusului.

Odată cu creșterea incidenței de infectare, tot mai multe persoane au fost nevoite să se izoleze la domiciliu, conform reglementărilor impuse de autorități. Cu această ocazie, s-au descoperit tot mai multe despre virusul SARS-CoV-2. Se pare că acesta nu poate infecta toate persoanele, indiferent că acestea sunt izolate odată cu pacienții confirmați. ADN-ul fiecărui om poate avea un rol esențial în șansa de infectare, potrivit Realitatea.

„Sunt două situații care pot fi luate în discuție. Prima este cea în care imunitatea celorlalți membri ai familiei este foarte bună și să reușească să distrugă coronavirusul în momentul în care acesta intră în corp”, declară Beatrice Mahler, citată de Realitatea.

Cum se poate întâmpla acest lucru?

De asemenea, anumite celule pot elimina virusul pe cont propriu, imediat ce ajunge în plămâni. Acest lucru depinde de structura genetică a persoanei respective, însă până acum nu s-a stabilit exact care este tipologia.

„Sunt studii efectuate în acest moment care precizează că la anumite persoane macrofagele (o subcategorie a globulelor sângelui, cu rol important în cadrul sistemului imunitar n.r.) au capacitatea de a capta virusul SARS-CoV-2 care ajunge în plamani și să-l neutralizeze. însă nu știm care este tipul de persoane și ce structură genetică au acestea care permite acest tip de răspuns extrem de eficient”, a completat Dr. Beatrice Mahler, managerul Spitalului Marius Nasta din Capitala, pentru ziare.com.

Cu toate acestea, există și situații în care unele persoane se pozitivează mult mai târziu, în ciuda testelor negative din primele zile.

„Este posibil sa fie o incubație de lungă durată, pentru că pentru o parte din pacienți, perioada de incubație, tocmai pentru că răspunsul autoimun este bun, poate să fie mai lungă, nu de 14 zile, nu de 5-6 zile. Media este de 5-6 zile, însă avem persoane care se pozitivează la 24 de ore după contact și avem cazuri de persoane care se pozitivează si după 21 de zile”, a menționat Beatrice Mahler.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel