miercuri, martie 29, 2023

Israelienii nu mai sunt obligați să poarte măști afară începând de duminică, pe măsură ce rata de pozitivare COVID scade, conform Times of Israel.

Pe măsură ce Ziua Independenței se încheie, anunțul ministrului sănătății despre cea mai recentă etapă în combaterea pandemiei oferă țării un alt motiv de sărbătoare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a avut un real succes în Israel, iar majoritatea populaţiei este imunizată.

Te-ar mai interesa: Traumatizant! O femeie a ajuns pe masa de operații...

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior. Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center.

Campania masivă de vaccinare care a permis administrarea cele două doze necesare de vaccin Pfizer/BioNTech la peste jumătate (53%) din cei 9,3 milioane de locuitori.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

Israelul are în prezent doar 3.000 de cazuri active, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile”, a adăugat dr. Eyal Leshem.

„Măștile sunt destinate să ne protejeze de coronavirus”, a spus Edelstein. „După ce profesioniștii au decis că acest lucru nu mai este necesar în spațiile deschise, am decis să le permit scoaterea lor.”

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Profesioniștii din domeniul sănătății declarau cu multe săptămâni în urmă că purtatul măștii la exterior se va termina curând, dar atingerea reală a obiectivului a părut departe de realitate. Acestă decizie. de nepurtare a măștii în spații exterioare, este fără îndoială un moment emoționant pentru mulți israelieni.

În ceea ce privește purtatul măștii, aceasta va fi în continuare obligatorie în spațiile interioare.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Tot duminică, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală după peste un an. Toţi copiii se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private