Sari la conținut

De la declanșarea războiului în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a oferit ajutor de peste 5 milioane de euro. 11.000 de refugiați se află cazați în mănăstirile din România

sursa foto: unsplash
fruct sanatos

De la declanșarea războiului în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a oferit ajutor de peste 5 milioane de euro. 11.000 de refugiați se află cazați în mănăstirile din România.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române,  în perioada 18-24 martie 2022, Biserica Ortodoxă Română a ajutat victimele războiului din Ucraina cu ajutoare umanitare care depășesc suma de 5,2 milioane euro (26 milioane lei).

De la declanșarea războiului în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a oferit ajutor de peste 5 milioane de euro

 „Pe fondul prelungirii crizei umanitare provocate de războiul din Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a continuat amplele sale acțiuni social-filantropice.

În această perioadă, pe platforma online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române în colaborare cu Federația Filantropia au fost donate sumele de 17.450 lei și 340 euro.

Citeste si:

La nivelul Patriarhiei Române, în perioada 18-24 martie 2022, s-au adăugat ca participante la acțiuni caritabile 1.926 persoane din rândul preoților și al voluntarilor.

Sprijinul umanitar acordat în aceste ultime zile a însumat 1.358.889 lei, acesta constând în bani și produse (hrană caldă, alimente, hrană pentru bebeluși, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.).

11.000 de refugiați se află cazați în mănăstirile din România

La acest sprijin se adaugă mai multe tipuri de servicii sociale în derulare (de traducere – 9.427 beneficiari; de consiliere și orientare – 8.944 beneficiari, medicale – 164 beneficiari și educaționale – 6.741  beneficiari, precum și sprijin logistic, constând în spații de adăpost – cort/containere și transport).

În ceea ce privește cazarea refugiaților, locurile pentru aceștia se ridică actualmente la 11.018, dintre care 7.301 cu servicii de masă incluse.

În legătură cu organizarea de transporturi umanitare, au fost realizate încă 62 transporturi în România, 7 transporturi în Ucraina și 2 transporturi în Republica Moldova. Valoarea acestor noi transporturi se ridică la suma de 977.862 lei.

Campania Patriarhiei Române „Donează sânge pentru Ucraina” a continuat și în ultima săptămână, la ea participând 342 de noi persoane donatoare.

În perioada 18-24 martie 2022, ajutorul umanitar oferit de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române și Federația Filantropia se ridică la suma de 2.529.456 lei.

Astfel, ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română de la declanșarea războiului din Ucraina până în acest moment este de 26.224.213 lei”, se arată în comunicatul BOR, preluat de basilica.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.