joi, martie 30, 2023

Femeile gravide ar trebui să fie vaccinate împotriva COVID-19, pe baza unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan, a declarat miercuri Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, citat de Reuters.

CDC a declarat că nu au fost înregistrate probleme de siguranță pentru persoanele însărcinate, nici în noua astfel de analiză, nici în cele anterioare, ratele de avort spontan după vaccinare fiind similare cu rata preconizată.  Femeile gravide pot primi oricare dintre cele trei vaccinuri cărora li s-a acordat autorizație de urgență – Pfizer (PFE.N), Moderna (MRNA.O) sau Johnson & Johnson (JNJ.N).

Te-ar mai interesa: Avertizare NASA: Posibile furtuni geomagnetice vin...

Agenţia nu recomanda anterior femeilor însărcinate să fie vaccinate afirmând că acestea ar trebui să discute despre vaccinare cu furnizorii lor de servicii de îngrijire a sănătăţii.

Sascha Ellington, conducătorul echipei de pregătire şi de reacţie în situaţii de urgenţă a Diviziei CDC pentru Sănătatea Reproducerii, a declarat că absorbţia vaccinului la femeile gravide a fost scăzută, doar 23% primind cel puţin o doză de vaccin.

„Vrem să creştem acest lucru”, a spus Ellington, menţionând că agenţia lucrează la strategii pentru ca obstetricienii şi ginecologii să devină furnizori de vaccinuri.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

„Vrem ca femeile să fie protejate. Nu vedem avertismente legate de siguranţă şi astfel beneficiile vaccinării într-adevăr depăşesc orice risc potenţial sau necunoscut”, a adăugat acesta.

Sarcina crește riscul de boli grave cauzate de COVID-19, potrivit CDC, iar COVID-19 în timpul sarcinii crește riscul nașterii premature.

CDC a declarat că recomandă acum tuturor persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanele gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor.

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

„Suntem conştienţi de miturile care s-au răspândit legate de fertilitate. Nu se bazează pe nicio dovadă. Nu există nicio dată ştiinţifică care să susţină acest lucru”, a spus Ellington.

Noile reglementări vin pe măsură ce cazurile și internările din cauza COVID-19 au crescut alarmant în SUA în ultima lună. Unele spitale din Arkansas, Florida, Louisiana și Mississippi au rămas fără paturi, iar focarul se răspândește dincolo de epicentrul din sudul SUA până în statul Oregon și Washington

Te-ar mai interesa: Substanța consumată de Ana Morodan, prinsă băută ș...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private