Sari la conținut

Decizia Comisiei Europene privind vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson

Comisia UE a decis să nu reînnoiască contractele de vaccin COVID-19 anul viitor cu AstraZeneca și Johnson & Johnson (J&J), a raportat miercuri cotidianul italian La Stampa, care citează o sursă a ministerului italian de sănătate,  conform Reuters.

“Comisia Europeană, în acord cu liderii multor state membre UE, a decis că nu va reînnoi actualele contractele cu unele companii care produc vaccinuri bazate pe vectori virali”, conform ziarului italian La Stampa.

Acesta a adăugat că Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze asupra vaccinurilor COVID-19 folosind tehnologia ARN messenger (ARNm), cum ar fi Pfizer și Moderna.

Un purtător de cuvânt al Comisiei UE a declarat că menține deschise toate opțiunile pentru a fi pregătit pentru următoarele etape ale pandemiei, pentru 2022 și nu numai.

cazuri rare de coagulare

Comisia Europeană solicită, totodată, clarificări de la compania Johnson & Johnson cu privire la anunțul “complet neașteptat” de a anula livrarea temporară a vaccinurilor anti-Covid către UE.

Citeste si:

Reamintim, autoritățile sanitare americane analizează dacă există legătură între apariția a șase cazuri de tromboze după vaccinarea cu vaccinul Johnson & Johnson. În total, în SUA au fost administrate 6,8 milioane de doze din acest vaccin.

Johnson & Johnson ar fi trebuit să-și înceapă livrările în Europa la începutul lunii aprilie, dar a întârziat lansarea din cauza problemelor de producție. Compania americană se angajase să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârșitul lunii iunie și alte 120 de milioane în al treilea trimestru.

Johnson & Johnson în România

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineață în România (14 aprilie) și vor fi deocamdată stocate în depozit. Se întâmplă la o zi după ce gigantul farmaceutic a anunțat suspendarea distribuirii acestui ser în Uniunea Europeană.

„Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România! În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, arată CNCAV.

Vaccinurile Johnson & Johnson vor fi stocate, până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată. Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.