vineri, octombrie 22, 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că, în ședința de guvern de astăzi – de la ora 12, vor fi modificate mai multe restricții care intră în vigoare în localitățile în care incidența depășește 3 cazuri la mia de locuitori:

Vom avea o

şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie. Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a spus Cîțu.

”Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați

pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai spus premierul.

Cîțu a mai anunțat și că după noile modificări, copiii cu vârste între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați în localitățile în care incidența este de peste 3 la mie.

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste 3 la mie. Sunt lucuri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat el.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, reclama miercuri faptul că nu este corect ca și persoanele

vaccinate să se supună măsurii carantinei pe timp de noapte, între orele 20 și 5. Primarul a făcut acest comentariu după ce orașul pe care-l conduce, Timișoara, a devenit primul oraș important plasat în carantină.

“Suntem în altă situație decât în primăvară. Avem o parte din populație vaccinată. Dacă ne uităm la situația din Spitalul Victor Babeș, 97% din internați sunt nevaccinați. De ce trebuie să impunem restricții de seară, de noapte, pentru vaccinați? Vaccinarea e singură soluție, trebuie să o încurajăm, nu să o descurajăm. Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții

celor care au făcut vaccin?

Nu ar trebui să fie afectați de restricții cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

De ce acum de la 18.00, dintr-o dată, nici cu certificat verde nu pot intra la restaurant? Asta va dăuna grav revenirii economice, tocmai acum după această primavară grea? Nu putem intra iar cu restricții generale care să omoare economia”, a declarat Dominic Fritz.

Ultimele stiri