Sari la conținut

Decizie fără precedent luată de unul din cei mai mari retaileri din România! Se închid TOATE magazinele! Se întâmplă de luni, iar decizia este ireversibilă

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Decizie fără precedent luată de unul dintre cei mai mari retailer de pe piața din România care afectează atât cumpărătorii, cât și pe proprietarii mașinilor electrice.

Cel mai mare lanț de magazine din România după cifra de afaceri, Lidl, parte a grupului german Schwartz, își modifică programul de luni, 26 septembrie 2022.

Din cauza facturilor și pentru o economie sporită la electricitate, magazinele Lidl vor avea, începând din 26 septembrie 2022, program mai scurt cu o oră. În plus, programul va fi și mai scurt duminica.

Decizia Lidl este atât pentru lanțul de magazine german – pentru a reduce costurile cu energia – cât și pentru a contribui la planul european de reducere a consumului de energie electrică din perioada de vârf de consum.

Noul program al magazinelor Lidl

Prin urmare, de luni, toate magazinele Lidl vor avea același program, conform economica.net:

Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00

Duminică: 08:00 – 19:00 (cu excepția magazinului Lidl din Medgidia, str. Independentei, Nr. 12, care își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00).

În urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, operatorii lanțurilor de magazine nu mai beneficiază de plafonarea prețului la energie la 1 leu/kW. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței. În urma solicitărilor din piață ca marii comercianți de produse alimentare să beneficieze în continuare de plafonarea prețului la energie electrică, parlamentarii ar urma să ia o decizie la dezbaterea care va aproba OUG 119.

Nu mai oferă nici încărcare gratuită pentru mașinile electrice

În plus, Lidl nu ar mai oferi încărcare electrică gratuită pentru mașini. Astfel, se alătură altor mari centre comerciale, precum Ikea și Kaufland.

Conform unor surse internaționale, Lidl oferă încărcare cu 1,49 euro pentru fiecare kw încărcat.

În Germania și supermarket-urile Aldi Süd au renunțat la încărcare gratis a mașinilor electrice pentru că prețul energiei era plătit de toți clienții care în proporție de 95% veneau la cumpărături cu mașini diesel și pe benzina.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel