marți, august 16, 2022

Decizie neașteptată! Vaccinarea cu Moderna a fost suspendată în Suedia şi Danemarca, pentru anumite categorii de vârstă. Motivul din spatele deciziei.

Miercuri, 6 octombrie, Suedia și Danemarca au hotărât interzicerea vaccinului Moderna pentru anumite categorii de vârstă. Autoritățile medicale din aceste țări și-au motivat decizia prin existența unui risc crescut de efecte secundare.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

În Suedia, autorităţile au decis ca vaccinul anti-covid Moderna să nu mai fie administrat persoanelor cu vârste sub 30 de ani. Pe cealaltă parte, limita de vârstă impusă în Danemarca este de 18 ani.

Decizie neașteptată! Vaccinarea cu Moderna a tinerilor a fost suspendată în Suedia şi Danemarca

Potrivit Reuters, Suedia a luat decizia de a suspenda utilizarea vaccinului Moderna până la 1 decembrie, pentru toate persoanele născute după anul 1991, ca măsură de precauţie.

Datele au arătat că există riscul apariției unor efecte secundare, precum inflamaţia muşchiului cardiac (miocard) sau a membranei cardiace (pericard), în rândul tinerilor și adulților tineri care au fost vaccinați.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Cu toate acestea, oficialii suedezi au explicat că manifestările medicale de acest fel sunt extrem de rare.

Moderna este la curent cu deciziile autorităților de reglementare din Danemarca și Suedia de a întrerupe utilizarea vaccinului său la persoanele mai tinere din cauza riscului rar de miocardită și sau pericardită. Moderna a transmis printr-un purtător de cuvânt că este vorba de cazuri „ușoare”.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

„Acestea sunt de obicei cazuri ușoare și oamenii tind să se recupereze într-un timp scurt după tratament standard și odihnă. Riscul de miocardită este substanțial mai mare pentru cei care se infectează cu COVID-19, iar vaccinarea este cel mai bun mod de a proteja împotriva acestui lucru”, au transmis reprezentanții, potrivit sursei citate.

Persoanele care fac parte din grupa de vârstă afectată de noua decizie vor primi vaccinul produs de Pfizer-BioNTech

Vaccinurile anti-covid sunt oferite, în Suedia, tuturor persoanelor cu vârste de peste 12 ani, iar până în prezent 84% din totalul suedezilor de peste 16 ani au primit cel puţin o doză a unui vaccin. Aproape 78% dintre ei au fost vaccinaţi cu schemă completă.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

În Danemarca, aproximativ 76% din totalul rezidenţilor au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin şi aproape 75% au fost vaccinaţi cu schemă completă.

Danemarca s-a bazat pe argumente similare şi a anunţat că persoanele care nu mai sunt eligibile pentru vaccinul Moderna vor primi vaccinul Pfizer-BioNTech. Autorităţile daneze au accentuat totuşi faptul că vaccinul Moderna este un ser eficient, care joacă un rol important în campania naţională de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private