luni, octombrie 3, 2022

Rafila avertizează șefii de spitale: „Pacienții nu trebuie să suporte acest cost”. De altfel, ministrul Sănătății a aprobat un Ordin. Despre ce este vorba.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Drept urmare, pacienții trebuie să știe că nu vor plăti testarea la internarea în spital.

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

De altfel, ministrul Alexandru Rafila a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2, notează Antena 3 citând Mediafax.

Ce prevede documentul

Potrivit documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

„Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2”, transmite Ministerul Sănătății.

Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, informează MS, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, transmite Antena 3.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private