miercuri, martie 29, 2023

Vaccinurile și tulpina Delta Covid sau tulpina indiană. Sunt vaccinurile eficiente și în cazul acestor vaccinuri sau nu? Pe de o parte, dr. Virgil Musta, medic primar boli infecțioase, spune că eficiența vaccinurilor e scăzută în fața tulpinii indiene; Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu susține că vaccinurile ne protejează și de noua tulpină. 

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: În România, una din trei gravide...

Dr. Virgil Musta: „Imunitatea dobândită prin vaccin nu este la fel de eficientă în cazul tulpinii indiene. Pentru vaccinul Pfizer de la 94% cât este imunitatea considerată în celelalte tulpini scade la 88%, iar pentru AstraZeneca scade de la 66%, la 60%. Iar pentru o singură doză de vaccinare scade sub 50%, iar asta înseamnă că la sub 50% nu prea mai suntem protejați.”

Andrei Baciu: „Vaccinurile ne protejează şi de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală The Lancet arată că persoanele imunizate (schema completă) cu serurile Pfizer/BioNTech şi Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus.”

Te-ar mai interesa: Ce boli poate anunța urina urât mirositoare. Nu ig...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private