Sari la conținut

Declarațiile controversate ale unui celebru profesor epidemiolog de la Yale: cancerul apare în moduri nemaiîntâlnite la persoanele vaccinate anti-covid

Dr. Harvey Risch
Sursă foto: The Epoch Times
Dr. Harvey Risch, profesor emerit de epidemiologie la Yale School of Public Health, din New York, pe 7 iulie 2022. (Bao Qiu/The Epoch Times)

Există dovezi că apar cancere în exces după ce oamenii primesc vaccinări împotriva COVID-19, potrivit profesorului dr. epidemiolog Harvey Risch.

Dr. Risch este profesor emerit de epidemiologie la Departamentul de Epidemiologie și Sănătate Publică de la Yale School of Public Health și Yale School of Medicine. Cercetările sale s-au concentrat în mod extensiv pe cauzele cancerului, precum și pe prevenire și diagnosticare precoce.

Într-un interviu pentru „American Thought Leaders” de la EpochTV, dr. Risch a spus că pacienții trebuie să aștepte luni, nu săptămâni, pentru a obține o programare la o clinică de oncologie din New York.

Există o dificultate în a observa dacă un vaccin poate să provoace cancer, deoarece cancerul are de obicei nevoie de timp pentru a se dezvolta, a spus Dr. Risch. Poate dura de la doi ani până la 30 de ani, în funcţie de diferitele tipuri de cancer, de la leucemie la cancer de colon.

„Ceea ce au observat medicii sunt lucruri foarte ciudate: de exemplu, tineri în vârstă de 25 de ani cu cancer de colon, care nu au antecedente familiale ale bolii – ceea ce este practic imposibil conform paradigmei cunoscute a modului în care se manifestă cancerul de colon – şi alte tipuri de cancer de lungă durată pe care le văd la persoane foarte tinere”, a subliniat Dr. Risch,  potrivit The Epoch Times.

El a menţionat că nu acesta este modul în care se dezvoltă în mod normal cancerul.

„Trebuie să existe un stimulent iniţiator care să explice de ce se întâmplă acest lucru”, a spus el.

Lupta împotriva cancerului

Dr. Risch a declarat că, în opinia sa, cancerul este ceva cu care un organism uman sănătos poate lupta şi pe care îl poate anihila, deoarece celulele canceroase anormale sunt eliminate atunci când sunt detectate într-un organism cu un sistem imunitar funcţional.

Cu toate acestea, dacă sistemul imunitar este compromis, acesta nu poate face faţă sarcinii de a neutraliza celulele canceroase, iar celulele canceroase sunt lăsate să se înmulţească şi să crească, ceea ce duce la apariţia simptomelor de cancer.

„Acesta este mecanismul pe care îl consider cel mai probabil în acest caz.

Ştim că vaccinurile COVID au provocat diferite grade de afectare a sistemului imunitar la o parte dintre persoanele care au fost vaccinate”, a declarat Dr. Risch.

Acele daune s-ar putea traduce prin faptul că au contractat COVID mai des, au contractat alte boli infecţioase sau au dezvoltat cancer.

La femeile operate de cancer de sân și vaccinate, s-a observat o recidivă la scurt timp după vaccinare

Un alt exemplu dat de Dr. Risch a fost cancerul de sân, care, în mod normal, dacă există o recidivă după îndepărtarea chirurgicală [a tumorii – n.n.], recidiva apare după două decenii. Cu toate acestea, la femeile vaccinate se observă acum recidive ale cancerului de sân în perioade mult mai scurte de timp.

„Acestea sunt semnalele iniţiale pe care le-am observat şi, deoarece aceste cancere au apărut la persoane care erau prea tinere pentru a le contracta, practic, în comparaţie cu modul normal de funcţionare, au fost desemnate ca fiind turbo cancere”, a declarat Dr. Risch.

„Unele dintre aceste cancere sunt atât de agresive încât, între momentul în care sunt văzute pentru prima dată şi cel în care se întorc pentru tratament după câteva săptămâni, ele au evoluat dramatic în comparaţie cu ceea ce s-ar fi aşteptat oncologii pentru modul în care cancerul progresează în mod normal”, a adăugat el.

„Fiţi în armonie cu corpul dumneavoastră”, a recomandat Dr. Risch, pentru a observa orice semnal nou pe care l-ar putea da organismul.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Reacţii adverse după vaccinare

Dr. Risch a vorbit, de asemenea, despre faptul că agenţiile medicale oficiale nu recunosc pe cineva ca fiind vaccinat în primele două săptămâni de la vaccinare. Acest lucru se întâmplă, a afirmat el, deoarece agenţiile medicale spun că efectele vaccinului au nevoie de două săptămâni pentru a începe să se manifeste.

Efectele adverse apărute la câteva zile după vaccinare au fost socotite oficial ca fiind afecţiuni de sănătate care se manifestă la persoanele nevaccinate, a menţionat el.

Cu toate acestea, reacţiile adverse grave după administrarea vaccinului au apărut în primele patru zile, a spus Dr. Risch. El afirmă că trei sferturi dintre efectele adverse sunt înregistrate ca fiind apărute la persoanele nevaccinate.

Factorii de decizie care au coordonat în timpul pandemiei „au renunţat la principiile de sănătate publică după şase zile de la începerea pandemiei şi au făcut opusul a tot ceea ce ştiam că ar trebui făcut pentru virusurile respiratorii”, a specificat medicul potrivit sursei citate.

Un exemplu a fost refuzul unui tratament timpuriu eficient şi vaccinările inutile, care arată un „eşec colosal al sănătăţii publice în această perioadă”, a adăugat el.

Dr. Risch a declarat că mulţi oameni sunt acum mai puţin predispuşi la „propagandă” în ceea ce priveşte COVID şi că ştirile despre o nouă variantă care va invada lumea în următoarea lună sunt „propagandă pentru a vinde următorul lot de vaccinuri care va fi lansat în câteva săptămâni”.

„Oamenii s-au săturat de acest lucru şi vor fi mult mai mulţi care se vor împotrivi”, a spus el.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel