Sari la conținut

Declarațiile lui Nicușor Dan legat de sursele de încălzire de la Institutul Matei Balș. Pacienții acuză autoritățile de minciună!

În urma tragediei de dimineața, unde pavilionul V din cadrul Institutului Matei Balș a luat foc, primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan iese cu primele declarații privind sursele de încălzire a spitalului.

„Încep prin a exprima condoleanțe pentru familiile victimelor. Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales să fim responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale și trebuie pentru asta să facem investiții.

Am avut o discuție cu majoritatea din Consiliu și am decis ca în bugetul din 2021 să facem un audit al instalațiilor termice și să includem bani pentru intervenții.

După cum știți, după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt de la ISU și de la DSP în toate cele 19 spitale, și nu au fost găsite probleme.

Spitalele noastre sunt gata să ofere oricefel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Balș. Nu este o problemă cu spațiile libere în spitale.

Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul.

În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur.”, a declarat primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat și el că pavilionul V era recent renovat,iar  instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire.

„Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu .

Cu toate acestea, pacienții contrazic autoritățile și acuză că în saloane era extrem de frig, fiind puși în situația de a-și aduce de acasă aeroterme pentru a se încălzi.

Dezvăluirile lui Florin Toma, fost pacient Covid la Balș: Momente îngrozitoare în „cel mai modern spital de boli infecțioase din România”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: