Sari la conținut

Medic psihiatru, îndemn pentru vaccinare: Nu știu să existe popor mai nodpăpurist/ Urlă în cor că nu ne vaccinăm, vaccinul e Satana

dozele de vaccin AstraZeneca
Indemn pentru vaccinare al unui medic psihiatru

Medic psihiatru, îndemn pentru vaccinare: Nu știu să existe popor mai nodpăpurist/ Urlă în cor că nu ne vaccinăm, vaccinul e Satana

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu are un îndemn pentru vaccinare anti-covid. Îndemnul său este cu atât mai emoționant cu cât și-a pierdut tatăl din cauza coronavirusului. Gabriel Diaconu nu înțelege apetența românului pentru „găsirea de nod în papură”. Cunoscutul medic psihiatru consideră că, atâta timp cât vaccinul este aprobat, e sigur.

Îndemn pentru vaccinare al unui medic psihiatru : Nu știu să existe popor mai nodpăpurist/ Urlă în cor că nu ne vaccinăm, vaccinul e Satana

În opinia sa, vaccinarea anti-covid este singura cale de a ne proteja pe noi și pe cei din jur.

„Am fost vaccinat cu un produs Pfizer. Alți români au primit vaccinul Moderna. Mulți alții primesc ori vor primi vaccinul Astra Zeneca. Cui îi pasă până la urmă, câtă vreme toate trei au depășit pragul standard de protecție față de infecția în care au indicație, toate merg și pe varianta Kent și pe cea sud-africană, și oricare oferă un plus semnificativ de imunitate la COVID?
Nu știu să existe popor mai nodpăpurist, acu urlă în cor că nu ne vaccinăm, vaccinul e Satana,
Dar dacă e musai, eu nu vreau de ăsta, mie să îmi dai de celălalt. Crede careva că e ca la hotel, e pe stele, saună și masaj?
N-am să pot trece vreodată peste faptul că părinții mei, care au făcut amândoi COVID, amândoi au fost internați, amândoi cu pneumonie, unul rămas, celălalt plecat dintre noi, ar fi beneficiat dramatic de acest vaccin.

Lui tata i-ar fi salvat viața, pe mama ar fi scutit-o de suferință.

Sunt atâția români în situația asta, și lor le șoptesc ticăloșii la ureche că, uite, cine a trebuit a primit vaccin de ăla bun și ție îți fac de celălalt. Orice vaccin care a trecut prin fazele de testare și e aprobat este suficient de bun. Restul sunt cifre, statistici, probabilități.

Astfel că mesajul meu spre îndoiți este foarte clar:

  • Mergeți la vaccinare. E totuna.
  • Aveți grijă de sănătatea voastră, e net preferabil să vă antrenați imunitatea cu un vaccin, nu prin boală.
  • Și vă puneți la adăpost de suferință și posibilă moarte.
  • Programați-vă, chiar dacă durează o săptămână sau o lună. Mama mea, chiar dacă a făcut boala, se va vaccina.
  • Copiii mei, între care cel mare și el a trecut prin COVID, se vor vaccina când va fi validată ca fiind sigură vaccinarea și în populația pediatrică.
  • Lăsați imbecilii și postacii de pe internet în plata lor. Unul n-o să vă dea o mână de ajutor în ziua când veți chema ambulanța, unul nu va da un telefon să vă aline durerea.
Eu știu cine e responsabil pentru infectarea părinților mei. Și nu îi pot porta pică. Pentru că înaintea lui a fost altul care i-a dat-o lui, și înaintea lui altul. Astfel se manifestă epidemiile.
Epidemiile se termină dacă oamenii capătă imunitate, majoritatea. Vaccinarea trebuie să “ia fața” infectărilor, ca viteză, ca răspândirea să ia sfârșit.
Avem de vaccinat peste 13 milioane de români. Tu ce mai aștepți?”, este mesajul lui Gabriel Diaconu, pe pagina sa de Facebook.
Imagini pentru gabriel diaconu psihiatru

Gabriel Diaconu: „Tatăl meu nu este un număr!”

Tatăl medicului psihiatru a fost printre pacienţii evacuaţi în urma incendiului de la Matei Balş. Gabriel Diaconu a vorbit pe pagina sa de socializare despre calvarul pe care l-a trăit în ultima lună.

„Tatălui meu, care nu este un număr, i-am spus la plecare și-un adevăr, și-o minciună, în timp ce era suit în ambulanță: ai să vezi că o să fie bine.
După care tatăl meu a plecat în ultima, posibil cea mai interesantă aventură. Pe care sper că odată, cândva, mi-o va spune cum a trăit-o el. Pentru că eu știu cum am trăit-o noi. Și a fost ca o aruncare în gol, după care când credeai că ai lovit pământul treceai prin el, și cădeam din nou.
Tatăl meu a fost scos din incendiul de la Balș. Acea dimineață îmi aparține doar mie, lui și alor mei. Nu e treaba nimănui prin ce am trecut și atunci. E prea târziu dar e prea devreme. Îi sunt dator, lui care a fost, să nu tac despre asta. E încă neașezat. După care, când am să-i simt așezarea, am să las lumii să știe ce e bine să afle. Astfel încât patima lui să nu rămână degeaba.
Sunt împăcat cu trecerea lui”, a transmis cunoscutul medic psihiatru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.