duminică, februarie 5, 2023

Toni Grecu, mărturii cutremurătoare: Nu leșinați, domnul Grecu! /Este cea mai dură experiență de viață pe care am trăit-o!

După aproape o lună de la infectarea cu coronavirus, Toni Grecu a povestit calvarul pe care l-a trăit. Pe lângă faptul că a ajuns la spital, după patru zile de tratament la domiciliu, celebrul comediant a trăit și noaptea dramatică a incendiului de la Institutul Matei Balș, în care era internat.

Te-ar mai interesa: Boala extrem de rară cu care a ajuns la spital un ...

“Sunt ok acum, am depășit momentul. Covid-ul nu este o glumă. Acum depinde de om. Nici un om nu seamănă cu altul atunci când face boala. Fiecare om are modul ei de a o trăi. E marea încurcătură a doctorilor, ei aplică o schemă de tratament. Dar nu dă rezultat la fiecare, la unii merge, la alții nu. Eu am stat patru zile acasă. În cazul meu, boala a început violent. Eu am avut trei zile de frison cu temperatura 37-37,5 și în a patra zi s-a făcut 38. Frisoanele de noapte au fost devastatoare. Eu am făcut furtuna de citokine acasă.

Când am făcut 39 de grade am sunat la Salvare. Nu m-am panicat. Anticorpii mei au inflamat plămânii, în trei zile am ajuns la spital cu 50% saturație de oxigen. La spital aveam 92 saturație, primele zile saturația a fost bună. M-au pus pe scaunul de spital și nu m-au mai lăsat să mă ridic. Din momentul când am intrat în spital, am intrat pe oxigen. Într-o săptămână, starea s-a degradat sub tratament, nu mai puteam sta în picioare”, a declarat Toni Grecu, la Antena Stars.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

Mărturii cutremurătoare: „Nu leșinați, domnul Grecu! Nu leșinați că mai avem puțin!”

Cei 150 de metri pe care a trebuit să-i parcurgă în acele momente dramatice au fost maratonul vieții lui. Cei care au fost adevărații lor salvatori au foat asistentelemedicii și pompierii. Toni Grecu mărturisește că a jucat, pe viu, într-un film de groază.

“Incendiul a fost la un etaj mai jos. Nu m-am speriat, am fost foarte lucid și asumat. A fost un moment groaznic, ardea ca în infern. Eu nu aveam aer și am mers două etaje pe jos, o asistentă îmi ținea butelia cu masca pe față și un paramedic mă ținea de cealaltă mână. Ei m-au ajutat să ies de acolo.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

Au venit pompierii, paramedicii se luptau cu focul, încercau să scoată oamenii de acolo. Situația era ca într-un film de groază. Spitalul ardea pe partea dreaptă, iar bolnavii trebuiau să meargă 150 de metri dintr-o parte în alta, în condițiile în care noi nu puteam face un singur pas. Noi alergam pe după mașinile de Salvare. Și-mi spunea omul ăla, și acum îl țin minte, „Nu leșinați, domnul Grecu! Nu leșinați că mai avem puțin!”. Ei ne-au salvat, deși nu au fost pregătiți pentru o situație de genul acesta. Nu au avut cărucioare sau scaune cu roți. Am leșinat în salvare, nu mai știu, a fost așa… o chetie…”, a mai spusactorul de la Divertis.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Sfatul meu este următorul: Nu stați acasă dacă faceți temperatură mai mare de 38 de grade!

După ce a reușit să scape din iadul de la Matei Balș, Toni Grecu a fost transferat la Spitalul Pantelimon unde i s-a făcut un set de analize. După aceea a fost transferat la Spitalul Monza unde a stat în ultimele sale zile de spitalizare. Din fericire, acum vedeta este acasă, unde încearcă să-și reia viața.

 “După incendiu, după ce am ajuns la Monza, lucrurile au început brusc sa meargă favorabil, în nouă zile am ieșit din spital. În total am stat trei săptămâni și jumătate spitalizat. Eu patru săptămâni nu am făcut duș. Dar aveam niște șervețele speciale gen mănușă, cu care în fiecare zi de două ori îmi curățam corpul de secreții, de transpirații… Adică, din punct de vedere al mirosurilor am fost OK! Nu aveam aer să merg nici la WC. Urmam un tratament cu steroid, aveam o mare foame. Mănânc și acum, dar mâncam și în spital… Mâncam și masa pe care stăteau casoletele alea când le aduceau… Este cea mai dură experiență de viață pe care am trăit-o! Cea mai aspră. Și îmi doresc ca din povestea mea cineva să învețe, dacă ajunge, Doamne Ferește, să se infecteze. Și sfatul meu pe care îl ofer este următorul: Nu stați acasă dacă faceți temperatură mai mare de 38 de grade! Imediat mergeți la spital pentru evaluare, pentru că boala este înșelătoare“, a dezvăluit actorul.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private