Sari la conținut

Deficitul de vitamina D te face mai susceptibil de a răci. SFATUL EXPERȚILOR

raceala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
intarirea sistemului imunitar

Din cuprinsul articolului

Vă treziți cu o durere de cap, un nas fără miros și o senzație de rău din nou și din nou?  Într-un interviu, imunologul Dr. Jenna Macciochi dezvăluie că răcelile recurente s-ar putea datora unei deficiențe de vitamina D.

„Dacă o persoană răcește la perioade scurte de timp, dar aparent este „sănătoasă”, aș cere să se uite mai profund la dieta și stilul său de viață”, a spus dr. Jenna Macciochi.

Specialistul în sănătate și boli a spus că acum există „un corp mare de dovezi” care arată că incidența și severitatea bolii este crescută la persoanele care au rezerve scăzute de vitamina D. „Aproximativ unul din cinci britanici au un nivel scăzut de vitamina D”, a subliniat doctorul Macciochi. „Și carența aceea de vitamina D te face să faci de trei până la patru ori mai susceptibil de a răci.”

Simptome de deficit de vitamina D

Dr. Sarah Jarvis,  a avertizat că nivelurile scăzute de vitamina D pot duce la slăbirea și înmuierea oaselor la adulți; această afecțiune este cunoscută sub numele de osteoporoză.

Osteoporoza (adică subțierea oaselor) crește probabilitatea fracturilor.

În timp ce mulți oameni ar putea să nu experimenteze simptome de deficiență, unii se pot plânge că se simt obosiți sau manifestă dureri.

„Deoarece simptomele deficienței de vitamina D sunt adesea foarte nespecifice sau vagi, problema este adesea omisă”, a adăugat Dr. Jarvis.

NHS recomandă copiilor de la vârsta de un an și adulților să ia zilnic suplimente de vitamina D, în special în timpul toamnei și iernii.

Dacă, totuși, ați luat zilnic suplimente de vitamina D, dar tot vă simțiți bolnav, care ar putea fi problema?

STRESUL. Răspunsul la stres este orchestrat  pe axa hipotalamo-hipofizo-suprarenal (HPA), a explicat dr. Macciochi.

HPA duce la producerea de cortizol și adrenalină, care ar trebui oprite odată ce amenințarea a trecut.

Cu toate acestea, atunci când o persoană se confruntă cu crize de stres cronic, HPA intră în exces.

Apoi, excesul de HPA ar putea servi chiar și ca o sursă suplimentară de stres, reducând sistemul imunitar.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel