Demența: indicatorul timpuriu care indică demența cu nouă ani înainte de diagnostic

Oamenii de știință din DEMENTIA lucrează fără încetare pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților, iar detectarea precoce a ajuns să joace un rol cheie în acest sens. Deteriorarea poate fi evidentă cu până la două decenii înainte ca creierul să înceapă să prezinte semne evidente de declin. Unul dintre cei mai timpurii indicatori poate include o tulburare „majoră” a creierului, potrivit noilor descoperiri.

Demența este o afecțiune caracterizată printr-o pierdere treptată a coordonării mentale, dincolo de ceea ce se poate aștepta ca o consecință a bătrâneții. Pe măsură ce funcțiile creierului devin îngreunate progresiv, pacienții se pot aștepta ca  pierderea memoriei și confuzia să se intensifice. Există o mulțime de afecțiuni asociate cu boala Alzheimer, cum ar fi pierderea auzului și anxietatea.

Un nou corp de cercetare sugerează că „depresia severă” ar putea fi unul dintre cei mai timpurii indicatori că creierul încetinește.

Cercetătorii de la Paris Brain Institute au identificat depresia majoră ca fiind una dintre cele mai timpurii afecțiuni asociate cu un diagnostic ulterior de Alzheimer – cea mai frecventă cauză a demenței.

Starea de sănătate mintală poate apărea cu până la nouă ani înainte, potrivit constatărilor.

Rezultatele, publicate în The Lancet, provin dintr-o meta-analiză a 20.214 de persoane cu Alzheimer în Marea Britanie și 19.458 de pacienți cu Alzheimer în Franța.

Cercetătorii au spus că încă nu au stabilit dacă depresia majoră este un factor de risc, semn de avertizare sau simptom al bolii.

Cu toate acestea, cercetătorii au spus că „descoperirile lor fac posibilă modelarea posibilelor traiectorii ale factorilor de risc în perioada premergătoare diagnosticului bolii Alzheimer, oferind noi perspective asupra posibilelor ferestre de prevenire”.

Alte afecțiuni legate de Alzheimer în studiu au inclus pierderea auzului, tulburările de somn, constipația, anxietatea, pierderea auzului, spondiloza cervicală (artrita) și anxietatea.

Se știe de mult că depresia poate duce la o agravare a declinului cognitiv, deoarece afectează atenția și memoria.

 

Recent Posts

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

4 ore ago

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

5 ore ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

5 ore ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

5 ore ago

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

6 ore ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

6 ore ago

Citeste si: