Demența: simptomele „în stadiu incipient”, de la starea de spirit la dificultăți de limbaj. Boala poate fi detectată chiar și la 45 de ani

Demența: simptomele „în stadiu incipient”, de la starea de spirit la dificultăți de limbaj. Boala poate fi detectată chiar și la 45 de ani. 

Demența poate fi detectată încă de la vârsta de 45 de ani. În timp ce unele probleme apar mai târziu, pe măsură ce afecțiunea progresează, altele pot fi detectate în stadiu incipient. De la schimbările de dispoziție la dificultățile de limbaj, o organizație caritabilă descrie cum să depistezi de la început semnele revelatoare ale demenței.

Deși stadiile incipiente ale demenței tind să provoace simptome „relativ ușoare”, există câteva semne comune care te-ar putea ajuta să identifici sindromul.

Simptomele din „stadiul incipient” includ schimbări de dispoziție și emoționale, dificultăți de limbaj și probleme de memorie. Demența poate afecta pe fiecare în mod diferit, făcând ca simptomele timpurii să nu fie întotdeauna ușor de detectat, explică Societatea Alzheimer.

Demența: simptomele „în stadiu incipient”, de la starea de spirit la dificultăți de limbaj

Organizația de caritate împărtășește că mulți oameni vor putea continua să fie independenți în primele etape, având nevoie doar de puțină asistență în sarcinile zilnice.

  • Unul dintre semnele de avertizare timpurii pe care o persoană le poate experimenta este schimbările de dispoziție și emoționale. De la anxietate la frică, persoana poate simți o serie de stări și emoții diferite.

Societatea Alzheimer notează: „Este, de asemenea, obișnuit să deveniți mai iritabil, poate în frustrare față de abilitățile pierdute, sau să vă supărați ușor. O persoană poate fi adesea mai retrasă, nu are încredere în sine și își poate pierde interesul pentru hobby-uri sau oameni.”

Deși schimbările comportamentale sunt, de asemenea, asociate cu starea creierului, ele nu apar de obicei la început.

  • Un alt simptom în stadiu incipient al demenței este dificultățile de limbaj. Chiar dacă toată lumea poate uita câte un cuvânt din când în când, acest semn poate deveni o întâmplare comună în starea creierului.

Pacientul poate avea dificultăți să găsească cuvântul potrivit sau să aibă dificultăți în a înțelege ceea ce se spune.

În funcție de tipul exact de demență, puteți experimenta diverse probleme de limbaj.

Organizația de caritate descrie: „De exemplu, o persoană poate să nu-și amintească evenimentele recente sau poate continua să piardă obiecte (cum ar fi cheile și ochelarii) prin casă. „Pierderea memoriei este adesea primul și principalul simptom în boala Alzheimer precoce.”

Dar acest semn este frecvent observat și în diferite tipuri de demență.

Odată ce demența progresează, problemele de memorie și dificultățile de limbaj devin adesea mai „severe”, explică NHS.

Există și alte simptome

De asemenea, serviciul de sănătate enumeră următoarele semne:

  • Dificultate de concentrare
  • Îți este greu să îndeplinești sarcinile zilnice familiare (devine confuz cu privire la schimbarea corectă la cumpărături)
  • Devii confuz cu privire la timp și loc.

Specialiștii vă îndeamnă să discutați cu un medic „mai devreme decât mai târziu” dacă suferiți de probleme de memorie sau alte semne de demență.

Recent Posts

Boala contagioasă care face ravagii în Europa

Autorităţile medicale din mai multe state  europene sunt în alertă din cauza unei boli infecto-contagioase…

1 minut ago

Când durerile articulare ar putea ascunde un cancer? Legătura mortală dintre simptomele reumatice și tumori

În mod regretabil, apar situații înșelătoare în care specialiștii în reumatologie tratează pacienți care suferă…

21 de minute ago

Florin Piersic transferat la o clinică privată

Florin Piersic va fi transferat la o clinică privată, după care va fi dus la…

30 de minute ago

Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului rostită de Izvorul Tămăduririi. Te ferește de cele rele și te protejează de boală

In vinerea din Saptamna Luminata, crestinii ortodocsi sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Aceasta sarbatoare ne aduce aminte…

41 de minute ago

CUPLURILE perfecte ale horoscopului. 5 perechi de ZODII care simt o atracție irezistibilă

Atracția dintre semnele zodiacale este influențată de diferiți factori astrologici. De altfel, relaţiile matrimoniale sunt…

o oră ago

Citeste si: