duminică, noiembrie 27, 2022

Depresie: ACEST hobby care stimulează starea de spirit poate ajuta la lupta împotriva tristeții.

Depresia este o epidemie în această zi cu din ce în ce mai multe persoane care se luptă cu această criză, indiferent de vârsta lor. De la copii la adulți tineri până la adulți mai în vârstă, mulți se luptă cu o afecțiune de sănătate mintală, care este adesea supusă stigmatizării și despre care se vorbește rar.

Te-ar mai interesa: 27 noiembrie, zi de mare sărbătoare! Ce NU este bi...

Depresie: ACEST hobby care stimulează starea de spirit poate ajuta la lupta împotriva tristeții

Când vine vorba de depresie, oamenii au propriile modalități de a face față afecțiunii. Unii se bazează pe mâncatul pe fond de stres, în timp ce alții aleg antrenamente sau meditație, medicamente sau terapie pentru a lupta împotriva depresiei.

Cu toate acestea, un studiu a descoperit recent o modalitate fără costuri de a îmbunătăți sănătatea mintală. A fi tratat pentru depresie poate să nu fie o cale accesibilă pentru mulți. Vizitele la psihiatru/psiholog și pastilele, de asemenea, pot face o gaură în buzunar.

Dar singurul mod gratuit de combatere a depresiei pe care experții l-au descoperit recent ca fiind eficient pentru oameni a fost observarea păsărilor.

Te-ar mai interesa: Un polițist îl desființează pe Culiță Sterp: Ar tr...


Cum îmbunătățește observarea păsărilor sănătatea mintală?

Potrivit unui nou studiu apărut în jurnalul Scientific Report, simplul fapt de a vedea sau auzi o pasăre poate ridica starea de spirit timp de până la opt ore. Descoperirile sunt dovezi relevante cu privire la modul în care apropierea de natură sau explorarea peisajului rural și interacțiunea cu fauna sălbatică poate elimina riscul de depresie.

Ryan Hammoud, cercetător de la King’s College din Londra, a spus că aceasta este prima dată când a fost observată o asociere între auzul și vederea păsărilor și o dispoziție pozitivă. Experții speră că acest lucru va demonstra nevoia de a proteja și de a oferi medii sănătoase pentru păsări.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

Pentru studiu, experții au colectat date de la 1300 de persoane pe parcursul a trei ani și jumătate, iar participanții au completat chestionare pentru a obține răspunsuri. Oamenii care puteau vedea sau auzi păsările în acel moment sau au făcut-o în ultimele ore păreau cu 70% mai fericiți decât restul. Îmbunătățirea stării de spirit a fost observată chiar și la persoanele care au fost diagnosticate clinic cu depresie.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

„Întâlnirile de zi cu zi cu păsările au fost asociate cu îmbunătățiri de durată ale bunăstării mentale”, a adăugat Hammoud în jurnalul Scientific Report.

Depresie: cele mai importante 12 simptomele

Potrivit Clinicii Mayo, depresia poate apărea o singură dată în viață. Cu toate acestea, unii oameni pot avea mai multe episoade ale acesteia. Simptomele depresiei includ:

1. Insomnie

2. Pierderea interesului pentru toate activitățile și hobby-urile

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

3. Te simți gol, fără speranță, trist și mereu gata să plângi

4. Iritabilitate

5. Izbucniri de furie

6. Frustrare pentru chestiuni mărunte

7. Anxietate

8. Agitație

9. Neliniște

10. Lipsa de energie

11. Oboseala

12. Lipsa poftei de mâncare

13. Schimbări în tiparele de alimentație – pofta crescută de alimente nesănătoase

14. Creștere în greutate

15. Probleme cu spatele

16. Dureri de cap

17. Gânduri și tendințe suicidare

18. Dificultate în a gândi și a lua decizii

19. Probleme de concentrare

20. Mișcări lente ale corpului și gândire

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private