luni, septembrie 26, 2022

Calcificarea vasculară, adică acumularea de calciu în vasele de sânge, joacă un rol important în dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Dr. Ștefan Busnatu a transmis prin intermediul paginii sale de Facebook că aceste depuneri de calciu pe vasele de sânge pot declanșa probleme serioase de sănătate.

Vasele de sânge se îngustează

”Când vasele de la inimă se îngustează sever, sau se înfundă, apare infarctul de miocard. Pentru a preveni sau chiar trata un infarct miocardic, se pot efectua proceduri intervenționale cardiologice numite angioplastii.

Te-ar mai interesa: Tradiții: Ce să faci să-ți crească părul lung și b...

În unele situații, când calcificările sunt foarte severe pe vase, opțiunile de tratament se duc spre 0 din păcate.

Tocmai de aceea este important să faceți tot ce puteți să minimizați depunerea calciului pe vasele dumnevoastră și trebuie să aveți măcar aceeași grijă ca la mașina de spălat”, notează medicul.

Stilul de viață influenţează îngustarea vaselor de sânge

Medicul precizează că nu este nevoie să cheltuim bani pe substanțe anticalcar pe care să le consum, stilul de viață sănătos fiind suficient pentru a regla această problemă.

”În cazul nostru, nu trebuie să cheltuim bani pe substanțe anticalcar și să le bem. La noi important e să adoptăm un stil de viață sănătos, care produce printre altele și economie financiară.

Te-ar mai interesa: Respirația care miroase a ou putred poate ascunde ...

Acesta include: renunțarea la fumat, scăderea în greutate, abstinența la alcool, împreună cu controlul tensiunii arteriale, a zahărului din sânge (glicemie) și a nivelului de grăsimi din sânge (colesterol).

Toate aceste elemente pot ajuta la încetinirea progresiei calcifierii coronariene”, mai notează dr. Ștefan Busnatu.

eliminarea depunerilor de pe vasele de sânge

Sistemul circulator este o rețea de artere și vase de sânge

Aceste tuburi transportă sânge oxigenat în tot corpul, alimentând toate funcțiile acestuia.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Apoi, când oxigenul se epuizează, dioxidul de carbon este expirat din plămâni, apoi este inhalat și mai mult sânge bogat în oxigen ajunge la plămâni. Între timp, venele transportă sânge cu deșeuri, în timp ce arterele transportă sânge curat.

Healthline scrie că atâta timp cât acele vase de sânge sunt curate și limpezi, sângele poate curge liber. Cu toate acestea, în interiorul vaselor se formează uneori mici blocaje, cunoscute sub numele de plăci, care se dezvoltă atunci când colesterolul se lipește de peretele arterei. Din acest motiv, este important să ai grijă de ele și să le păstrezi în stare bună.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică: I...

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează asupra problemelor legate de alimentație, care sunt în creștere, iar una dintre cele care înregistrează cea mai rapidă creștere este colesterolul ridicat, care reprezintă una dintre marile preocupări pentru comunitatea medicală, deoarece această problemă se acumulează în artere, producând ateroscleroză, o afecțiune care reduce fluxul de sânge în organism.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private