luni, august 2, 2021

Savanții de la renumita universitate Stanford au ajuns la o descoperire uimitoare, care va schimba total omenirea. Activând anumite celule în tumorile șoarecilor de laborator, cercetătorii au observat cum

riscul de metastază a fost eliminat. Acum, a început recrutarea pacienților cu limfom pentru testarea umană a vaccinului, potrivit med.stanford.edu.

Ei susțin că injectarea unor cantități minuscule de agenți imuno-stimulanți direct în tumorile solide ale șoarecilor elimină toate urmele de cancer din animale, printre care și metastazele îndepărtate și netratate.

Abordarea funcționează pentru numeroase tipuri de cancer, inclusiv cele care apar spontan, potrivit studiului realizat la universitatea americană Stanford.

Cercetătorii cred că aplicarea locală a agenților ar putea duce la o metodă de tratare

ieftină și rapidă a cancerului, iar efectele secundare ale acestei terapii sunt mult mai mici decât cele provocate de stimularea întregului sistem imunitar.

”Când folosim cei doi agenți împreună, obținem eliminarea tumorilor din întreg corpul”, a spus Ronald Levy, profesor de oncologie la Stanford. ”Această abordare nu solicită activarea întregului sistem imunitar și nici dezvoltarea specifică a unor celule imunitare ale pacientului”, a adăugat cercetătorul.

Unul dintre cei doi agenți este deja aprobat pentru folosire în tratarea oamenilor, iar al doilea este în proces de aprobare, fiind

testat deja pe oameni. Un astfel de test a fost demarat în ianuarie pentru pacienții cu limfom.

Levy este un pionier al imunoterapiei, unde studiază modalități de combatere a cancerului folosind sistemul imunitar.

Cercetările sale au dus la dezvoltarea rituximab, unul dintre primii anticorpi aprobați ca tratament anti-cancer pentru oameni.

”Avansul imunoterapiei schimbă felul în care se practică medicina. Abordarea noastră folosește aplicarea unei doze foarte mici a celor doi agenți pentru a stimula celulele imunitare doar în cadrul tumorii. În cazul șoarecilor am observat efecte uluitoare

la nivelul întregului corp, inclusiv eliminarea tumorilor din întreg corpul animalului”, a spus doctorul Levy.

”Nu cred că există o limită în ceea ce privește tipul de cancer pe care vom putea să îl tratăm, atât timp cât sistemul imunitar a reușit să se infiltreze în acesta”, a adăugat savantul de la Stanford.

Ultimele stiri

Parteneri