duminică, octombrie 2, 2022

Menopauza poate fi întârziată de medici cu cel puțin 20 de ani, potrivit specialiștilor din Marea Britanie în fertilitate. Intervenția chirurgicală durează 30 de minute și se adresează femeilor trecute de 40 de ani.

Procedura este gândită în principal pentru femeile care suferă de probleme cardiace sau de osteoporoză și care sunt accentuate de menopauză.

Medicii au pus la punct intervenția care amână menopauza cu 20 de ani și reușește astfel să întârzie apariția simptomelor obișnuite ale menopauzei, care merg de la anxietate, deprimare, bufeuri, transpirații nocturne, libido redus și până la probleme de somn.

Te-ar mai interesa: Imaginile durerii. Cum a venit soția maestrului Al...

Dixie-Louise Dexter este o femeie care a recurs deja la această procedură și spune că i-a schimbat viața.

Medicii spun că procedura păcălește ceasul biologic al femeii să creadă că este mai tânăr. Asta înseamnă că femeile ar putea avea copii și la 60 de ani, scrie cotidianul The Times.

Medicii prelevează un fragment de țesut ovarian care este apoi congelat, pentru a-l păstra intact. Deocamdată această procedură a fost aplicată unui număr de nouă femei și a durat aproximativ 30 de minute la fiecare.

Apoi, la instalarea menopauzei, țesutul va fi grefat pe o parte a corpului bine irigată cu sânge, cum ar fi axila. Dacă țesutul va supraviețui grefei, va permite creșterea nivelului hormonilor în organism, ceea ce va întârzia menopauza.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov: acesta este cel mai simplu prog...

”Este primul proiect din lume care oferă o criogenare a țesutului ovarian al femeilor sănătoase, numai pentru a amâna menopauza”, a declarat directorul medical care se ocupă de acest proces, Yousri Afifi, pentru Sunday Times.

Medicii folosesc deja un proces similar pentru a asigura fertilitatea fetelor și femeilor care fac tratament de cancer.

Măsura în care operația întârzie instalarea menopauzei depinde de vârsta la care este prelevat țesutul și momentul în care este grefat. Astfel, țesutul prelevat de la o femeie de 25 de ani ar putea amâna menopauza cu 20 de ani, în timp ce cel prelevat de la o femei de 40 de ani o poate amâna cu cinci ani.

Te-ar mai interesa: Zodia cea mai prefăcută și vicleană. MARE ATENȚIE ...

Costurile intervenției se situează între 7.000 și 11.000 de lire sterline.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private