miercuri, mai 25, 2022

Este adevărat că lupta împotriva virusului a evoluat, însă specialiștii încă mai au multe de învățat despre infecția pe care o provoacă și modurile în care afectează organismul.

Deși este prea devreme să considerăm că știm destule despre virusul SARS-CoV-2 și boala pe care o provoacă, doi cercetători de la Universitatea din Montreal au descoperit că două molecule mici sunt eficiente în blocarea infecției.

Te-ar mai interesa: O nouă pierdere a medicinii românești. S-a stins d...

Cele două celule, se pare, previn infectarea celulelor pulmonare cu SARS-CoV-2.

Cum funcționează cele două molecule care inhibă SARS-CoV-2?

Dr. Nabil G. Seidah, director de cercetare în neuroendocrinologie biochimică, și profesorul de microbiologie Éric A. Cohen, directorul de cercetare în retrovirologie umană, au pus bazele cercetării și au fost liderii studiului, ambii fiind de la Institutul de Cercetări Clinice din Montreal (IRCM). Cercetarea a fost publicată în Journal of Virology.

Cum pot inhiba cele două celule infectarea cu SARS-CoV-2?

Intrarea virală în celulele epiteliale pulmonare necesită scindarea suprafeței virale a glicoproteinei spike SARS-CoV-2 în două locuri, la nivelul peptidelor S1/S2 (PRRAR↓) și S2′ (KPSKR↓) pentru a expune o secvență care să permită fuziunea membranei gazdă cu virusul infecțios, comunică 360medical.ro.

Te-ar mai interesa: Care este porția corectă de pâine ca să nu te îngr...

Seidah și echipa sa au anticipat că existența secvenței 4 residue insertion, (PRRA), din proteina spike va duce la o scindare tipică de proprotein convertază, asemănătoare furinei, în secvența S1/S2 a PRRAR↓.

Noul studiu, spun oamenii de știință, validează acest concept și arată fără echivoc că furina (enzimă) se lipește în ambele locuri, sporind infecția virală.

De asemenea, studiul demonstrează și faptul că o altă enzimă, TMPRSS2, scindează receptorul ACE2, din plasma membranei, și îl eliberează în mediu, promovând intrarea SARS-CoV-2 în celule.

Te-ar mai interesa: Doi medici au bătut cu sălbăticie un bărbat! IMAGI...

Două celule ar putea inhiba proprietatea enzimelor de a infecta celulele pulmonare

Conform studiului, combinarea a două molecule mici potente, inhibitori de furină (compuși BOS) și TMPRSS2 (camostat) blochează infecția virală directă în celulelor pulmonare cu mai mult de 95%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private