Sari la conținut

Descoperire revoluționară: Un aliment intrat în putrefacție ar putea trata boli grave

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Descoperire revoluționară: Un aliment intrat în putrefacție ar putea trata boli grave, datorită proprietăților pe care le are. Iată ce arată studiile.

 

Rezistența antimicrobiană devine o problemă tot mai gravă pe zi ce trece, oamenii de știință căutând soluții pentru a dezvolta noi antibiotice.

O descoperire recentă, publicatăîn revista  mBio, vine cu o veste incredibilă. Oamenii de știință au identificat o moleculă din cartofii putrezi care ar putea trata infecții grave.

Cercetătorii au descoperit că solanimicina inhibă o varietate de ciuperci cunoscute că dăunează și infectează culturile agricole.

În testele de laborator, substanța a inhibat și creșterea Candida albicans, o ciupercă ce trăiește în mod normal în organism, dar care poate duce la infecții potențial dăunătoare.

Potrivit oamenilor de știință,  solanimicina și medicamentele înrudite pot fi utile atât în situații clinice, pentru diferite afecțiuni, cât și în agricultură.

Noua descoperire sugerează că microorganismele din plante merită o privire mai atentă, mai ales că majoritatea culturilor dezvoltă rezistență la tratamentele existente, spune microbiologul dr. Rita Monson, de la Universitatea din Cambridge, Anglia.

„Trebuie să privim în detaliu mult mai multe dintre populațiile microbiene disponibile”, adaugă Monson, notează Descoperă.

Așadar, un aliment aparent banal, cartoful, pare să fie de mare folos când este în stare putredă.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.