marți, decembrie 6, 2022

DESCOPERIRE REVOLUȚIONARĂ | Veste bună pentru toți cei cu afecțiuni cardiovasculare: Vase de sânge imprimate 3D, speranță pentru milioane de oameni.

 

O descoperire revoluționară ar putea fi o veste excelentă pentru milioane de oameni care suferă de boli cardiovasculare, bolile ce afectează sistemul circulator: boli de inimă, cerebrale, renale, vasculare periferice.

De altfel, potrivit CDC, o persoană moare din cauza bolilor cardiovasculare la fiecare 34 de secunde în SUA.

Te-ar mai interesa: Medic român: Această apă poate duce la cancer...

Principala cauză de deces

Totodată, bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces pentru ambele sexe și pentru membrii majorității grupurilor rasiale și etnice.

American College of Cardiology arată că stilul de viață prost este cea mai mare cauză de deces și dizabilități în Statele Unite.

Factori de risc? Ei bine, fumatul, obezitatea, sedentarismul și alimentația proastă, stresul afectează foarte tare sistemul cardiovascular, potrivit Interesting Engineering.

Dar în ce constă vestea excelentă?

Ei bine, cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital au descoperit soluția pentru aceste boli cu efecte grave: vase de sânge imprimate 3D!

Te-ar mai interesa: Sunt cadavrele noastre viitorul sustenabilității? ...

Așadar, vasele de sânge transportatoare de oxigen, nutrienți, sânge ce se pot îngusta sau bloca și pot duce la probleme grave pot fi înlocuite cu cele imprimate 3D.

Potrivit Science Advances, oamenii de știință au format o rețea dublă de biocerneală cu hidrogel care poate imprima conducte în țesut viu, utilizând capacitățile de reticulare ale polimerilor naturali.

Astfel, pe lângă vasoconstricția robustă, vasodilatația, perfuzabilitatea și performanța de barieră comparabile cu vascularizația nativă, aceste conducte au prezentat și alte trăsături fiziologice importante ale vaselor de sânge.

Te-ar mai interesa: Doliu la Hollywood. O cunoscută actriță a murit di...

Cu rezultate și pentru SARS-CoV-2

De asemenea, oamenii de știință au arătat și potențialul utilizării acestor vase pentru testarea pseudo-virală a SARS-CoV-2 în cadrul pandemiei COVID-19 în curs.

„Vasele pe care le-am imprimat imită cu adevărat o mare parte din mecanica vaselor native”, a spus dr. Y. Shrike Zhang, autor principal corespondent al studiului.

„Această cercetare demonstrează potențialul ca astfel de conducte să servească drept modele vasculare pentru grefe în intervenții chirurgicale vasculare, alte studii de boli și aplicații biomedicale largi”, a adăugat doctorul Zhang, notează Descoperă.

Te-ar mai interesa: Câtă pâine e indicată pe zi? Nutriționist: ”Mental...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private