vineri, martie 24, 2023

Preotul Ioan Șopterean de la o biserică din cartierul Micești ar fi fost testat pozitiv pentru COVID, sâmbătă seara, 30 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, potrivit Alba24.

Cu toate acestea, duminică acesta a ținut slujba de duminică, două botezuri și a participat la o înmormântare. Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Te-ar mai interesa: 10 alimente care scad nivelul de zahăr din sânge...

Acesta ar fi fost testat rapid și el și soția sa, iar rezultatul pozitiv ar fi fost comunicat după testare, potrivit Alba24.

A doua zi, duminică, preotul ar fi ținut slujba de duminică și două botezuri, deși trebuia să fie în izolare, iar luni ar fi participat și la o slujbă de înmormântare, alături de alți preoți.

Cei care au participat la slujba de duminică dimineața sunt revoltați.

Poziția Arhiepiscopiei Alba Iuliei

„Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații legate de prezența fizică la sfintele slujbe a preotului Ioan Șopterean, paroh al parohiei Micești, în contextul confirmării infectării sale cu Covid-19, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor în care s-a petrecut această situație regretabilă.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să mănânci de Buna Vestire ca să îți me...

Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Alba Iuliei reiterează recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauție și protecție sanitară și a dispozițiilor autorităților competente, îndemnând clerul și credincioșii să sporească rugăciunile pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pentru Alba24.

Te-ar mai interesa: Nu mai consuma aceste alimente! Sporesc inflamația...

Precizările IPJ Alba

Contactați de către Alba24, reprezentanții IPJ Alba au transmis că polițiștii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, un bărbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS – CoV2, pentru o perioadă de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Te-ar mai interesa: Atenție! Riști închisoare dacă mai rupi aceste PLA...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private