sâmbătă, octombrie 1, 2022

Recent, 28 de sportivi au fost repatriați din Africa de Sud, locul în care a fost descoperită varianta Omicron pentru prima dată. Dintre probele recoltate pentru depistarea infecției, 3 au fost pozitive pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Potrivit unei informări oficiale, trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8-a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare „Cantacuzino”, comunică Ministerul Sănătății.

Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină.

Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici.
Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid 19.

Noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în România

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, aseară, o hotărâre referitoare la regulile privind carantinarea persoanelor care sosesc în România, în contextul răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului în Europa. Măsurile vor fi aplicate de vineri, de la ora 00:00, până pe 8 ianuarie, la ora 24:00, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Potrivit CNSU, se instituie măsura carantinei pentru 14 zile la domiciliu, în cazul persoanelor care sosesc din zona verde sau galbenă şi nu prezintă dovada vaccinării, a confirmării trecerii prin boală în ultimele 80 de zile anterioare intrării în ţară, ori dovada testării negative PCR pentru COVID-19, efectuată cu cel.

Sunt şi excepţii de la această normă, printre care copiii cu vârsta de până la 12 ani inclusiv, minorii între 12 şi 16 ani care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar şi persoanele nevaccinate care nu au trecut prin boală şi care sosesc din zona roşie şi rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile, cu condiţia să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private