marți, decembrie 1, 2020
Elena Oceanu

Sexul fără implicații emoționale, are efecte pozitive, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea New York şi de la Universitatea Cornell.

La cercetare au luat parte studenţi singuri, care au documentat timp de 12 săptămâni toate relaţiile ocazionale pe care le-au avut în această perioadă, precizând de asemenea cum s-au simţit după respectivele aventuri.

Astfel, tinerii care au avut parte de partide de sex s-au simţit mai bine decât cei nu au avut parte de acţiune.

De asemenea, cei din primul grup au declarat că sunt mai puţin stresaţi şi se simt mai echilibraţi emoţional după aceste aventuri.

La studiu au participat şi studente. Anterior, alte cercetări sugeraseră că femeile nu prea au parte de orgasm în timpul unor legături de acest fel.

Acest studiu nu a punctat diferenţe semnificative între bărbaţi şi femei în privinţa satisfacţiei după o partidă ocazională de sex.

Concluzia cercetătorilor este că persoanele care îşi doresc să aibă acest fel de relaţii ar trebui să treacă la acţiune, iar cei care nu simt nevoia de aventuri, să nu le încerce. Esenţial este ca fiecare să-şi urmeze nevoile şi dorinţele, spun experţii.

Parteneri