Sari la conținut

Detaliu emoționant. Casa Regală a publicat prima imagine cu pietra funerară a Reginei Elisabeta. Ce scrie pe ea 

Casa Regală britanică publică prima imagine cu pietra funerară a Reginei Elisabeta. Cum arată și ce scrie pe ea 

Casa Regală Britanică a publicat sâmbătă prima fotografie difuzată a pietrei funerare a Elisabetei a II-a după înmormântarea acesteia, pe 19 septembrie, în Capela Regelui George al VI-lea de la Castelul Windsor.

Este din marmură neagră belgiană, pe care sunt inscripționate numele Elisabetei a II-a, al soțului său, Prințul Philip, și al părinților săi, George al VI-lea și Elisabeta, Regina Mamă.

Piatra funerară se află deja în Capela Regele George al VI-lea, unde se află și cenușa Prințesei Margareta, al cărei nume nu apare pe inscripție.

Inscripții piatră funerară

 

Piatra poartă inscripțiile „George VI / 1895-1952”, „Elizabeth / 1900-2002”, o stea a Ordinului Jartierei, apoi „Elizabeth II / 1926-2022” și „Philip / 1921-2021”. Fotografia prezintă, de asemenea, mai multe buchete și coronițe. Placa anterioară avea doar numele lui George al VI-lea și al Reginei-Mamă cu litere aurii.

Castelul Windsor, locul unde au avut loc funeraliile de stat și înmormântarea Elisabetei a II-a, se va redeschide pentru public săptămâna viitoare.

Vor fi expuse rămășițele pământești ale majorității regilor și reginelor Angliei de la Henric al VII-lea, care a fost înmormântat acolo în secolul al XVI-lea, scrie 20minutos.

Cutie roșie din biroul lui Charles

După înmormântarea îndelungată a mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a, fiul și succesorul acesteia a început deja să își asume îndatoririle de nou monarh al poporului britanic.

Sâmbăta aceasta, pe contul oficial de Instagram a fost făcută publică o fotografie a regelui, realizată săptămâna trecută, în care este văzut pentru prima dată stând în birou cu una dintre celebrele cutii roșii.

Ce conține cutia roșie?

După cum știu fanii serialului The Crown, cutiile roșii conțin documente ale miniștrilor guvernului britanic, precum și ale reprezentanților Commonwealth-ului.

Documentele sunt trimise de la biroul secretarului particular la rege, oriunde s-ar afla acesta, într-o cutie roșie încuiată. Cutiile roșii includ documente care necesită o semnătură, documente de informare și informații despre următoarele reuniuni.

În imagine, Charles stă în biroul lui. Dar, pe lângă aceste caracteristici, în fotografie poate fi observat un detaliu emoționant.

În spatele figurii regelui poate fi văzută o fotografie alb-negru a părinților săi, regina Elisabeta a II-a și ducele de Edinburgh, pe care cuplul i-a dăruit-o regelui George al VI-lea la Crăciunul din 1951.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel