luni, mai 16, 2022

Detoxifierea corectă a organismului. Gianluca Mech, unul dintre cei mai apreciaţi nutriţionişti, la nivel internaţional, a oferit câteva sfaturi despre cum se face detoxifierea corectă a organismul după mesele grele de Paşte.

Nutriționist: Beţi câte un pahar de apă la fiecare oră

„Bucatele tradiţionale de Paşte nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, digestia şi nici cu starea generală de sănătate. E important ca după aceste mese îmbelşugate să îi oferim corpului o cură de detoxifiere pentru a nu avea parte de probleme digestive şi pentru a scăpa rapid şi sănătos de kilogramele în plus”, explică nutriţionistul Gianluca Mech.

Te-ar mai interesa: FDA a aprobat un nou tratament pentru tratarea dia...

Beţi apă şi renunţaţi la alcool?

Sursa: Unsplash

„Este nevoie să consumăm cât mai multă apă. Acest lucru este în folosul sistemului digestiv, ne hidratează corpul şi contribuie la suprimarea apetitului. Sfatul meu este să beţi câte un pahar de apă la fiecare oră.

Dacă nu vă place apa, adăugaţi în ea câteva felii de castraveţi proaspeţi, mentă, lâmâie sau căpşuni. E bine de asemenea să faceţi o pauză de câteva zile de alcool şi să îl înlocuiţi, spre exemplu, cu apă minerală combinată cu fructe proaspete şi ierburi aromate”, recomandă nutriţionistul Gianluca Mech.

Consumaţi fibre la fiecare masă

Încercaţi să aveţi câte o sursă de fibre la fiecare dintre mesele pe care le consumaţi. Fibrele susţin digestia şi sunt esenţiale pentru detoxifierea organismului, mai ales după o perioadă de excese.

Te-ar mai interesa: Demență: Studiile au identificat un medicament car...

Recomand ovăz la micul dejun, cartofi dulci la prânz şi orez cu legume sau salate în care să se regăsească năut, linte, fasole la cină. Ca gustări, putem alege dintre fructe sau legume proaspete, seminţe de cânepă.

Cum ajutăm ficatul prin alimentaţie

„Includeţi în regimul alimentar produse bogate în compuşi naturali care susţin sănătatea ficatului, cum ar fi rucola, broccoli, varză, sfeclă roşie, turmeric. De asemenea, consumaţi proteine slabe. Ficatul funcţionează pe baze de aminoacizi, motiv pentru care trebuie să consumăm în mod regulat proteine pentru a-l ajuta să rămână sănătos. Surse de proteine ar putea fi carnea slabă, lactatele, nucile/seminţele, leguminoasele”, mai spune nutriționistul, potrivit Adevărul.

Te-ar mai interesa: Otrava din bucătărie. Greșeală care te poate îmbol...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private