Sari la conținut

Pâine super dietetică, fără făină și drojdie. Rețetă pentru cei care au glicemia și colesterolul mărite

Pâine super dietetică, fără făină și drojdie. Rețeta este recomandată de specialiști pentru cei care au glicemia și colesterolul mărite. Se prepară din două ingrediente, albuș și semințe.

Pâinea nu conține făină, ci doar albuș de ou și semințe. Pâine super dietetică conține o cantitate bună de vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina D, sodiu, magneziu, calciu, potasiu, fier și acid folic.

Pâinea este ușor de preparat, permițându-vă să o gătiți des.

Albușul de ou este alcătuit din 90% apă și 10% proteine, sau mai degrabă albumină de ou, care se caracterizează prin bogăția de aminoacizi esențiali. Pe de altă parte, caloriile sunt foarte puține și, în consecință, este ideal pentru cei care vor să se pună în formă sau care suferă de colesterol ridicat.

Ingrediente necesare:

  • 250 g de albuș de ou
  • 150 g semințe mixte (se acceptă și semințe de in sau de cânepă)

Doar două ingrediente, multe proteine și fibre, rețeta perfectă pentru cei care au glicemia și colesterolul mărite

Mod de preparare:

În primul rând, prelucrați semințele timp de câteva minute pentru a obține o făină, vă puteți ajuta de o râșniță de cafea sau de un tocător cu două lame, apoi păstrați-le deoparte.

Albușurile se bat până devin tari

Acum, se toarnă albușurile într-un castron separat, se bat până devin tari cu un tel electric, continuând să le mixezi până când devin ferme și de culoare lucioasă.

Încorporează acum încet făina de semințe pe care ai obținut-o în albușuri, apoi amestecă cu o spatulă fără să te oprești, făcând mișcări de jos în sus, potrivit stiridiaspora.ro.

Pâinea se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute

După ce ați făcut acest lucru, tapetați o formă de tort cu hârtie adecvată, apoi transferați amestecul, care acum va fi spumos și umflat.

La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute la o temperatură de 200°C. La final, se lasă pâinea să se răcească la temperatura camerei și se servește.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.