Categories: Ştiri sănătate

Dezastru pentru sistemul medical din România! Medicii demisionează din cauza volumului infernal de muncă

De ce demisionează medicii din România? Sistemul medical din România resimte o presiune uriașă din cauza volumului mare de muncă. Din această cauză, nu vor mai putea fi asigurate liniile de gardă în Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Dr. Alin Feraru, medic specialist cardiolog, a explicat, pentru news.ro, de ce demisionează medicii şi care este situaţia de la Târgu Jiu.

Dr. Alin Feraru: „Este un volum infernal de muncă”

„Problema cu demisia medicilor şi cu situaţia de la Târgu Jiu a venit în urma problemelor foarte grave cu care ne confruntăm aici. Şi anume volumul foarte mare de pacienţi, consulturile interclinice nejustificate, urgenţele care se prezintă direct la Spitalul 700 şi nu trec prin UPU, plus urgenţele care sunt trimise din UPU, pacienţii gravi de pe secţie şi interconsulturile din cadrul spitalului 700. Este un volum infernal de muncă. Acest volum foarte mare de muncă face ca activitatea noastră să fie superficială, să nu putem să ne mai concentrăm pe cazurile care merită foarte mare atenţie, că până la urmă pe cardiologie viaţa omului este în joc, pe toate secţiile dar cu atât mai mult pe cardiologie”, spune medicul specialist.

Dr. Alin Feraru: Eu am 7000 de lei, un şef de tură la Dedeman are 6000 de lei.

„Mie îmi place ceea ce fac, îmi place cardiologia foarte mult că altfel nu aş fi putut să-mi aleg ramura asta, îmi doresc în continuare să-mi exercit activitatea în spital, îmi doresc foarte mult să se schimbe lucrurile spre bine ca să pot să practic medicina, cardiologia pe secţia de cardiologie, aici unde mi-am dorit să fiu şi unde sunt şi în momentul de faţă. Nu mi-am dat demisia, dar va urma dacă nu apare nicio schimbare spre bine. Aici este o problemă (legată de salariile medicilor), a apărut în populaţie, tocmai venind de la presă cum medicii au salarii colosale, peste 200 de milioane şi aşa mai departe. Văd comentariile oamenilor obişnuiţi că nu merităm, că avem sute de milioane, să ştiţi că nu este aşa, salariile sunt publice, toată lumea poate să vadă. Eu am 7000 de lei, un şef de tură la Dedeman are 6000 de lei. Eu am 7.000 de lei salariu net, în mână, iar gărzile sunt plătite ca în 2016, salariul din 2016”, mai spune medicul.

Cardiologii nu sunt în aceeaşi oală cu medicii care au spor foarte mare

„Nu este problema, că noi nu facem gărzi pentru acei bani, noi facem gărzi ca să ne completăm fişa postului şi aşa mai departe dar sunt oameni care nu ar putea să vină la Târgu Jiu să facă gărzi din exterior, pentru că numai 200 de lei costă doar drumul, plus ce mănâncă, ei ies în pierdere. Iau 400 de lei pentru o gardă şi cheltuie 500 de lei ca să efectueze acea gardă, deci nici nu-i atragem pe alţi rezidenţi în ultimul an care ar putea să facă gărzi, prin prisma salarizării, că nu este normală. Deci cardiologii nu sunt în aceeaşi oală cu medicii care au spor foarte mare, precum urgentişti, ATI-şti, medici de boli infecţioase şi aşa mai departe. Noi avem ca cei de pe recuperare sau geriatrie, 15%. Dar vă spun că nu remuneraţia este problema, ci volumul foarte mare de muncă, ne face să clacăm, nu mai putem”, a declarat medicul.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii 29 aprilie-5 mai 2024. Provocări şi schimbări

Provocările vor fi la ordinea zilei pentru cele mai multe dintre zodii, în contextul în…

6 ore ago

Alertă în hipermarketuri: conservele care provoacă infertilitate!

Supa, peștele, roșiile sau laptele de cocos din conserve vă pot salva atunci când vă…

6 ore ago

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

7 ore ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

7 ore ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

8 ore ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului