joi, mai 26, 2022

Diabet: ABCS-ul gestionării nivelului de zahăr din sânge, ținând la distanță atacul de cord, accidentul vascular cerebral.

Diabetul este o afecțiune gestionabilă dacă se stabilește un regim conform indicațiilor medicului. Încercați să încorporați câteva modificări ale stilului de viață sănătos pentru a ajuta la gestionarea acestei boli comune.

Bolile cronice – inclusiv bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul și cancerul – reprezintă unele dintre cele mai comune probleme de sănătate din întreaga lume. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să acceptăm o boală precum diabetul ca soartă și să nu reacționăm deloc.

Te-ar mai interesa: Tot ceea ce trebuie să știi despre febră. De ce se...

Multe complicații ale diabetului sunt „tăcute” și nu prezintă simptome. Analizele regulate de sânge pentru a verifica colesterolul și funcția rinichilor vă vor ajuta medicul să vadă problemele în stadiile incipiente.

Iată 4 sfaturi, cunoscute drept ABCS-ul gestionării diabetului, oferite de Institutul Național al Diabetului și Bolilor Digestive și de Rinichi din SUA (NIDDKD).

Dacă rămâi în legătură cu diabetul ABC – vei avea controlul direct asupra stării, deoarece vei avea contribuții prin analizele de sânge. Veți putea apoi să vă gestionați glicemia, tensiunea arterială și colesterolul.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit o familie să încaseze sume fabuloase ...

Ceea ce ați putea considera un impuls ocazional de a fuma – poate duce și diabetul dumneavoastră într-o spirală descendentă. Specialiștii vă îndeamnă să renunțați la fumat, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă gestionați diabetul. Dacă țineți cont de cei patru pași propuși de NIDDKD, vă poate ajuta la scăderea șanselor de a avea un atac de cord, un accident vascular cerebral sau alte probleme cu diabet.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

 

Hemoglobina glicata (Hb A1c ) - Hemoglobina glicozilata

ABCS: 4 pași pentru a vă gestiona diabetul: A pentru testul A1C

Testându-ți în mod regulat glicemia, vei începe să vezi modele. Veți observa că anumite alimente sunt alimente cu indice glicemic (IG) scăzut și că vă ajută să vă reduceți glicemia.

Sau poate că anumite activități îți țin sub control nivelul zahărului din sânge. Consumul anumitor alimente îl va crește?

Aceste modele vă pot ajuta să vă planificați mesele și activitățile astfel încât nivelul zahărului din sânge să rămână ferm sub control.

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

Testul A1C arată nivelul mediu de glucoză din sânge în ultimele 3 luni. Obiectivul A1C pentru multe persoane cu diabet zaharat este sub 7%. Medicul dumneavoastră este cel mai bun judecător pentru a evalua care ar trebui să fie scopul dumneavoastră.


B pentru tensiunea arterială (Blood Pressure, din engleză. n.red.)

Potrivit Johns Hopkins Medicine, hipertensiunea arterială este de două ori mai probabil să lovească o persoană cu diabet decât o persoană fără diabet. Diabetul dăunează arterelor și le face ținte pentru întărire, numită ateroscleroză.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

Acest lucru poate provoca hipertensiune arterială, care, dacă nu este tratată, poate duce la probleme, inclusiv leziuni ale vaselor de sânge, atac de cord și insuficiență renală.

Aproximativ două treimi dintre adulții cu diabet au o tensiune arterială mai mare de 130/80 mm Hg sau folosesc medicamente prescrise pentru hipertensiune arterială. Obiectivul tensiunii arteriale pentru majoritatea persoanelor cu diabet zaharat este sub 140/90 mm Hg. Medicul dumneavoastră vă va putea ajuta să decideți care ar trebui să fie scopul dumneavoastră.


ABCS: 4 pași pentru a vă gestiona diabetul: C pentru colesterol

Colesterolul este important pentru sănătatea generală, dar atunci când nivelurile de LDL-C sunt prea mari, poate contribui la îngustarea sau blocarea arterelor. Din păcate, persoanele cu diabet zaharat sunt mai predispuse la creșterea colesterolului, ceea ce contribuie la apariția bolilor cardiovasculare (CVD).

Colesterolul necontrolat îl poate lăsa pe cineva predispus la dezvoltarea BCV și poate provoca moarte prematură. Întrebați-vă medicul care ar trebui să fie valorile dvs. de colesterol. Dacă aveți peste 40 de ani, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament cu statine pentru sănătatea inimii.


S pentru Stop fumatului

Atât fumatul, cât și diabetul îngustează vasele de sânge. Când vasele de sânge ale cuiva se îngustează – circulația lină a sângelui în întregul corp este afectată și face ca inima să lucreze mai mult. Oricine spune că țigările electronice sunt mai sigure fie nu are cunoștințe medicale, fie minte.

Dacă doriți să păstrați o sănătate bună a inimii, să evitați urgențele medicale cum ar fi accident vascular cerebral, boli ale nervilor, boli de rinichi, boala diabetică a ochilor și amputații, asigurați-vă că nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale nu sunt sabotate de utilizarea țigărilor sau de alte produse din tutun.

***Dacă doriți să rămâneți sănătoși în ciuda unei afecțiuni diabetice, asigurați-vă că v-ați menținut

  • nivelul A1C,
  • tensiunea arterială
  • și colesterolul

aproape de obiectivele dvs. și renunțarea la fumat poate ajuta la prevenirea efectelor nocive pe termen lung ale diabetului.

Păstrați o evidență regulată a ABC-ului și luați-o cu dvs. la vizita la medic. Află mereu cum te descurci. Întrebați dacă trebuie să schimbați vreun factor de stil de viață pentru un management mai bun al glicemiei. În acest fel, vă puteți asigura că nu suferiți de boli de inimă, accident vascular cerebral, boli de rinichi, leziuni ale nervilor și boli oculare din cauza diabetului necontrolat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private