Categories: Ştiri sănătate

Diabet: esti supraponderal? Pierderea a 7% din greutatea corporală poate reduce riscul de …

EXISTĂ diferite tipuri de diabet și nu există o modalitate cunoscută de a preveni diabetul de tip 1. Cu toate acestea, există unii factori de stil de viață care ajută la tratarea prediabetului și a diabetului de tip 2, cum ar fi controlul excesului de greutate.

Clinica Mayo spune că oamenii pot încerca să slăbească în exces pentru a-și reduce riscul de diabet. Se spune că dacă sunteți supraponderal, pierderea chiar și cu șapte procente din greutatea corporală poate reduce riscul de diabet. NHS observă, de asemenea, că la începutul cursului diabetului de tip 2, pierderea în greutate planificată poate inversa boala.

Se adaugă: „Totuși, nu încercați să slăbiți în timpul sarcinii. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de multă greutate este sănătoasă să câștigați în timpul sarcinii”

Pentru a vă menține greutatea într-un interval sănătos, concentrați-vă pe schimbări permanente ale obiceiurilor alimentare și pe exerciții fizice.

Motivați-vă amintindu-vă de beneficiile pierderii în greutate, cum ar fi o inimă mai sănătoasă, mai multă energie și o stimă de sine îmbunătățită.

Există, de asemenea, modificări ale dietei și ale exercițiilor care trebuie luate în considerare, care pot ajuta la reducerea riscului de diabet.

NHS spune: „Nu există modificări ale stilului de viață pe care le puteți face pentru a reduce riscul de diabet de tip 1.

„Puteți ajuta la gestionarea diabetului de tip 2 prin alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate și obținerea unei greutăți corporale sănătoase.”

Diabetes UK spune că mai mult de jumătate din toate cazurile de diabet de tip 2 ar putea fi prevenite sau amânate.

Acesta sugerează: „Fă-ți obiective realiste care să se potrivească cu modul în care îți trăiești viața. Alegeți alimentele și activitățile sănătoase care vă plac cel mai mult. Acest lucru vă va ajuta cu adevărat să rămâneți pe drumul cel bun.”

În unele cazuri, simptomele timpurii ale diabetului zaharat, în special diabetul de tip 2, vor fi subtile și greu de observat.

Într-adevăr, NHS spune că mulți oameni au diabet de tip 2 fără să-și dea seama, deoarece simptomele nu vă fac neapărat să vă simțiți rău.

Clinica Mayo explică faptul că înțelegerea posibilelor simptome ale diabetului poate duce la un diagnostic și un tratament precoce, care vă pot ajuta să preveniți complicațiile diabetului și să duceți la o viață mai bună.

Recent Posts

Cum să accelerezi metabolismul și să pierzi mai repede în greutate

Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…

28 de minute ago

Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există  un elixir natural care crește nivelul de serotonină

Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există  un elixir natural…

58 de minute ago

SECRETE de scădere a tensiunii arteriale FĂRĂ mendicamente

  Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…

o oră ago

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat  În…

2 ore ago

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…

3 ore ago

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi: Consecințe negative pentru sănătate

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic