Sari la conținut

DIABET: semne și simptome care apar DIMINEAȚA devreme și pot indica debutul diabetului zaharat

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Halena diabetică e unul dintre simptomele diabetului zaharat

Diabet: semne și simptome care apar DIMINEAȚA. Diabetul este o boală tăcută care face ravagii în organism, încet și aproape fărăr semne.

Odată ce sunteți diagnosticat, există multe măsuri de precauție recomandate pe care trebuie să le luați pentru a vă menține sub control nivelul zahărului din sânge.

Cu toate acestea, înainte de a ști dacă ești diabetic, există câteva semne surprinzătoare pe care le dă corpul.

Ceea ce începe cu un nivel dezechilibrat al zahărului din sânge poate provoca probleme grave cu inima, leziuni renale, probleme legate de vedere și alte preocupări. Există o mulțime de simptome care curpind diabetul, dar multe dintre ele nu se manifestă deloc sau se combină cu alte afecțiuni și probleme de sănătate.

Iată câteva semne surprinzătoare, dar subtile de dimineață devreme de diabet pe care trebuie să le iei în serios:

Diabet, semne care apar DIMINEAȚA: Uscăciune în gură

Dacă te trezești dimineața devreme cu gura extrem de uscată sau cu o sete extremă, poate însemna că nivelul zahărului din sânge este foarte ridicat și trebuie monitorizat. O problemă constantă și cronică a gurii uscate în fiecare dimineață poate provoca, de asemenea

  • Respiratie urât mirositoare
  • Buze crăpate
  • Afte bucale
  • Durere sau senzație de arsură în gură sau gât
  • Probleme la mestecat, la înghițire sau chiar la vorbit

Greață cronică

Greața este foarte frecventă, deoarece se poate întâmpla dacă suferiți de indigestie, dureri de cap sau migrenă sau ar putea fi un semn al nivelului crescut de zahăr din sânge.

Potrivit experților, dacă nu sunteți însărcinată și suferiți de greață dimineața devreme, aceasta se întâmplă din cauza cetoacidozei diabetice, care este o complicație gravă a diabetului.

De obicei, este rezultatul nivelului ridicat al zahărului din sânge și al unor substanțe acide numite cetone care ajung la niveluri periculoase în corpul dumneavoastră. Cetoacidoza diabetică poate fi primul semn al diabetului de tip 1, deoarece persoanele cu această boală nu își pot produce insulina.

Diabet, semne care apar DIMINEAȚA: Vedere încețoșată

În momentul în care deschizi ochii dimineața și dacă orice vezi în jur este neclar, nu înseamnă doar că există o problemă de vedere cu care te confrunți. Vederea încețoșată dimineața se poate datora și diabetului, unde nivelurile ridicate de zahăr din sânge fac ca cristalinul ochiului să se mărească, ceea ce duce la imposibilitatea de a vedea corect.

Potrivit medicilor, în orice persoană care suferă de diabet, lichidele pot intra și ieși din ochi din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge, cunoscut și sub numele de hiperglicemie, determinând umflarea ochiului.

Lentila ochiului începe apoi să concentreze lumina pe partea din spate a ochiului, deoarece forma se schimbă, rezultând neclaritate.

Amorţeală

În timp ce nivelul ridicat de zahăr din sânge dăunează nervilor, aceștia nu mai primesc fluxul sanguin normal și nu mai trimit mesaje către diferite părți ale corpului. Astfel, provoacă amorțeală sau durere la nivelul picioarelor și picioarelor, împiedicându-vă activitățile obișnuite de zi cu zi.

Mulți pacienți cu diabet resimt, de asemenea, senzații de înțepături sau furnicături dimineața devreme, după ce se ridică din pat. Acestea sunt semnele de afectare a nervilor periferici, care în general încep la nivelul picioarelor, de obicei la ambele picioare simultan.

Alte simptome pot include:

  • Durere sau sensibilitate crescută
  • Slăbiciune la nivelul picioarelor
  • Probleme grave ale picioarelor, cum ar fi ulcere, infecții și dureri osoase și articulare.

Potrivit experților în sănătate, mai mult de jumătate dintre pacienții cu diabet suferă de această boală.

Diabet, semne care apar DIMINEAȚA: Mâini tremurate

Dacă nivelul zahărului din sânge scade sau crește brusc, provoacă tremurături extreme ale mâinilor și transpirație ca semnale de avertizare. Dacă vă treziți dimineața și simțiți aceste simptome, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel