luni, august 8, 2022

Diabetolog Laura Ene ne învață la ce ar trebui să renunțăm pentru a nu ne îngrășa. Din punctul dumneai de vedere, mâncatul sănătos nu îngrașă, ci ronțăitul între mese și sucurile bogate în zahar sunt cele care îngrașă.

Un rol important în procesul de menținere al siluetei îl joacă și mișcarea.

„Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Dacă ei ar mânca mâncare adevărată, mâncare de calitate, la momentul potrivit – un sendviș de dimineața, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, nu ar avea de ce să se îngrașe. Ne îngrășăm de la ce ronțăim, de la faptul că bem tot felul de ciudățenii, ne bem caloriile, și de la faptul că nu ne mai mișcăm”, a explicat medicul.

Te-ar mai interesa: Atenție! Frica de boală atrage boală. Pune în apli...

Atunci când începem o dietă, scoatem pâinea din alimentație. Nu pâinea este vinovată!

„Nu mâncarea este de vină, nu pâinea. Toată lumea, când se apucă de dietă, scoate pâinea. Dar ce buni sunt covrigeii aceia digestivi, vai de mine! Toată lumea, când se apucă de dietă, nu combină carnea cu cartoful, nu care cumva, dar când prindem o porție de pizza, e cel mai bun! Nu despre combinații și nu despre restricții trebuie să fie dietele. Și în niciun caz dieta copiilor, copiii este important să mănânce din toate grupele alimentare, pentru că ăsta este de fapt și un stil de viață echilibrat”, a adăugat ea.

Când este cel mai potrivit să mâncăm pâine?

Pâine este cel mai potrivit de mâncat dimineața, cu un oușor fiert, cu o bucată de braânză, cu o feliuță de cașcaval, o roșie, un ardei, un castravete, un iaurt. Acele cereale puse în iaurt sau în lapte, pe repede-înainte, sunt niște alimente foarte calorice, care nu țin de foame și din punctul meu de vedere nu sunt cele mai bune pentru copii”, a mai spus Ene într-un interviu la Digi24.

Te-ar mai interesa: Anevrism cerebral: ”Cea mai gravă durere de cap di...

Extrem de important este și viteza cu care mâncăm. Trebuie să mâncăm încet pentru o oferi timp creierului de a percepe  senzația de sațietate. În caz contrar, chiar dacă ne simțim stomacul plin, tot am vrea să mai mâncăm ceva.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private