Sari la conținut

Diagnostic crunt pentru o artistă celebră: S-a întâmplat din cauza strănutului

Adele se confruntă cu probleme serioase de sănătate. Cântăreața, în vârstă de 34 de ani, a ținut să le împărtășească fanilor săi, în timpul ultimului concert din Las Vegas, că suferă de „sciatică foarte puternică”.

Acesta a fost motivul pentru care interpreta șchiopăta în timp ce se deplasa pe scenă. Artista a asigurat că această boală a obligat-o să „meargă în patru picioare” din cauza durerilor severe. Această boală se bazează pe dureri severe de-a lungul nervului sciatic, care coboară de la spate la picioare.

Artista, acum în vârstă de 34 de ani, a declarat într-un interviu din 2021 pentru The Face că se luptă cu probleme de spate de când era adolescentă.

„Am avut dureri de spate timp de jumătate din viață, într-adevăr”, a spus Adele într-un interviu acordat publicației The Face pentru ediția de iarnă 2021.

„Se acutizează, în mod normal din cauza stresului sau a unei poziții stupide”, a mai spus Adele.

„Mi-a alunecat primul disc când aveam 15 ani din cauza strănutului. Eram în pat și am strănutat, iar cel de-al cincilea a zburat. În ianuarie, mi-a alunecat cel de-al șaselea, L6″, a mai spus Adele, completând că atunci când a născut prin cezariană, în urmă cu 9 ani, problemele s-au accentuat.

„De când am slăbit, pot să alerg cu el (n.r. cu Angelo, fiul ei) un pic mai mult”, a mai spus Adele, care și-a catalogat sănătatea drept o „metaforă pentru a supraviețui”.

Simptome sciatică

Durerea care radiază de la coloana inferioară (lombară) la fese și în josul spatelui piciorului este semnul distinctiv al sciaticii. Este posibil să simțiți disconfortul aproape oriunde de-a lungul traseului nervului, dar este mai ales probabil să coboare din partea inferioară a spatelui până la fese și spatele coapselor și gambelor.

Durerea poate varia foarte mult, de la o durere ușoară la o senzație de arsură ascuțită sau durere chinuitoare. Uneori se poate simți ca o zguduire sau un șoc electric.

Poate fi mai rău atunci când tușiți sau strănutați, iar statul pe scaun pentru perioade lungi de timp poate agrava simptomele. De obicei afectează doar o parte a corpului.

Unii oameni au, de asemenea, amorțeală, furnicături sau slăbiciune musculară la piciorul sau piciorul afectat. Este posibil să simți durere într-o parte a piciorului și amorțeală într-o altă parte.

Când să mergi la medic

De obicei, sciatica ușoară dispare în timp. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă măsurile de autoîngrijire nu ameliorează simptomele sau dacă durerea durează mai mult de o săptămână, este severă sau se agravează progresiv. Mergeți urgent la medic dacă:

  • Aveți durere bruscă și severă în partea inferioară a spatelui sau a piciorului și amorțeală sau slăbiciune musculară la picior
  • Durerea este rezultatul unei răni violente, cum ar fi un accident de mașină
  • Aveți probleme cu controlul intestinelor sau vezicii urinare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel