duminică, martie 7, 2021

Motivul: acest regim scade tensiunea arteraială şi colesterolul rău şi menţine o greutate corporală sănătoasă.

 Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxforfd  au analizat date de la 44.500 de persoane, dintre care 15.100 erau vegetareni şi 29.400 persoane cu o dietă care includea şi carnea. Pe parcursul a 11 ani, 169 dintre participanţi au murit şi 1.066 au ajuns la spital din cauza bolilor de inimă. Printre aceştia majoritatea erau consumatori de cane.

,, Mesajul principal este că dieta este un factor determinant important al sănătății inimii, iar vegetarienii au probabil un consum mai mic de grăsimi saturate, aşa se explică de ce riscul bolilor de inimă este mai mic în cazul lor”, explică Dr. Francesca Crowe

 Bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial, acestea curmând viaţa unui număr mai mare de persoane la nivel mondial decât toate tipurile de cancer la un loc.

Arterele care transpotă sânge către inimă se blochează din cauza depozitelor de grăsime cauzând angina sau chiar atacul de cord atunci când vasele de sânge se blochează complet.

“Placa de aterom formată poate creşte în dimensiuni, formând cheaguri de sânge ce blochează complet arterele şi sistează alimentarea cu sânge a inimii pe o anumită porţiune. Aşa apare infarctul”, explică prof. dr. Maria Dorobanţu, şefa clinicii de cardiologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Ultimele stiri

Parteneri