miercuri, decembrie 1, 2021

Dieta care se afla pe primul loc in topul specialistilor. Cea mai sanatoasa dieta pentru 2020, desemnata de 25 de specialisti in nutritie

Vrei sa iti schimbi stilul de viata anul acesta si sa integrezi

Te-ar mai interesa: „În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?”...

obiceiuri benefice in rutina ta? Iata ce trebuie sa faci!

La inceputul acestui an, 25 de specialisti in nutritie au analizat zeci de diete populare si au ales-o pe cea mai buna dintre ele. Ei au realizat apoi un top cu 35 de regimuri.

Expertii in diabet, obezitate, boli cardiovasculare si psihologia nutritiei au evaluat timp de luni intregi diverse regimuri alimentare si au desemnat cea mai sanatoasa dieta.

Dieta mediteraneana este marea castigatoare. Este considerata secretul unei vieti echilibrate si lipsite de probleme de sanatate.

Ea a fost aleasa in urma a 7 criterii esentiale: eficienta

Te-ar mai interesa: OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune u...

in slabire pe termen scurt, eficienta in slabire pe termen lung, preventia afectiunilor cardiovasculare, complexitatea nutritionala, riscuri de sanatate si usurinta cu care poate fi adoptata.

„Este bine stiut faptul ca persoanele ce traiesc in proximitatea Marii Mediterane traiesc mai mult si sufera mai rar de boli ale inimii si de cancer, in comparatie cu populatia Statelor Unite”, spun expertii.

De ce este, totusi, dieta mediteraneana atat de sanatoasa? U.S. News si World Report spun ca „de vina” sunt cantitatile mici de carne rosie, zahar si grasimi saturate consumate pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

In plus, mediteranenii au un stil de viata activ, isi mentin greutatea constanta si sunt foarte relaxati.

Cea mai sanatoasa dieta presupune consumul frecvent de ulei de masline, bogat in Omega 3, fructe si legume, cereale integrale si carne slaba.

Citeste continuarea…

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: Cum se realizează evaluarea pacie...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri