Sari la conținut

Dieta longevității dezvăluită: reduce riscul de a dezvolta boli legate de vârstă. Lidia Fecioru: Rolul cel mai important îl are….

lidia

Dieta longevității dezvăluită: reduce riscul de a dezvolta boli legate de vârstă. Lidia Fecioru: Rolul cel mai important îl are….

O viață lungă presupune, fără îndoială, o sănătate bună. Cei mai în vârstă oameni ai planetei au spus, în cele mai multe cazuri, că au ajuns la o vârstă înaintată nu pentru că au mâncat ceva anume, ci pentru că au acceptat viața cu seninătate.

Lidia Fecioru: Rolul cel mai important îl are postul

Alimentele simple și posturile dese par să fier bază unei vieți sănătoase. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de la Antena 3, care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi dacă vrei să trăiești mai mult.

„Ciocolata ne aduce fericire, dar ne ajută şi la acest regim. Este foarte bună, pentru că ţine locul multor proteine.

Rolul cel mai important îl are postul. Trebuie să ne alegem 12 ore, în care să avem o perioadă de pauză. Să postim cinci zile la câteva luni. Ceea ce este foarte bine, pentru că în post, organismul se detoxifică.

De foarte multe ori, noi, nu mai avem timp să mâncăm toată ziua şi toată mâncarea pe care ar trebui să o mâncăm timp de o zi, ar fi bine să o mâncăm la 11-12 ziua”, a spus Lidia Fecioru, astăzi.

Dieta longevității dezvăluită: reduce riscul de a dezvolta boli legate de vârstă

Sănătatea psihică este la fel de importantă ca cea fizică. O dietă simplă, mâncarea puțină, posturile trebuie să devină un stil de viață.

„Ar fi bine să scoatem carnea roşie din alimentaţie, care poate fi înlocuită de fructele de mare, peşte. Cât mai puţină carne de pui.

Este foarte bine ca în această perioadă să ne facem supe din rădăcinoase. Sucul de ţelină sau din tulpină este foarte bun antioxidant, plus că ne ajută la ridicarea acidităţii stomacale.

Carnea de peşte, mai ales cel oceanic, păstrează ouă de paraziţi care sunt microscopici. Carnea să fie mereu bine preparată.

Leguminoasele, cerealele integrale şi legumele formează o parte cheie, la fel ca şi nucile şi uleiul de măsline. Tot ce avem seminţe sunt pline de uleiuri.

Cu cât mâncăm mai puţin, cu atât stomacul se micşorează şi slăbim. Dieta reduce riscul de a dezvolta boli legate de vârstă. Contează foarte mult sănătatea psihică. Este mai mult un stil de viaţă”, a concluzionat Fecioru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel