Sari la conținut

Dieta mediteraneană ajută supraviețuitorii de cancer să trăiască mai mult, arată un nou studiu

Dieta mediteraneană
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dieta mediteraneană, secretul longevității

Dieta mediteraneană poate ține medicul departe! Un studiu revoluționar de 13 ani a descoperit că această dietă, bogată în pește, ulei de măsline și legume, poate ajuta supraviețuitorii de cancer să trăiască mai mult.

Supraviețuitorii care au început să urmeze dieta la încheierea tratamentului au avut o șansă cu 32% mai mică de deces prematur. Ei au avut, de asemenea, o scădere cu 60% a riscului specific de mortalitate legată de inimă după tratament.

Cercetătorii din Italia au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat 800 de supraviețuitori ai cancerului în anii după ce au primit un certificat de sănătate curat. Ei și-au urmărit obiceiurile alimentare pe o perioadă de 13 ani, începând cu sfârșitul anilor 2000.Studiul a fost publicat în JACC CardioOncology.

Dieta ideală pentru supraviețuitorii de cancer. STUDIU

Deoarece dieta mediteraneană pune un accent puternic pe alte alimente sănătoase, cum ar fi fructele, proteinele curate și uleiul de măsline, cercetătoarea Chiara Tonelli consideră că sursele lor mari de antioxidanți joacă un rol în avantajul longevității.

În plus, echipa a găsit o legătură între bazele bolilor de inimă și cancerului.

„Diferite boli cronice, cum ar fi tumorile și bolile de inimă, au de fapt aceleași mecanisme moleculare. Acest lucru este cunoscut în literatura medicală ca „sol comun”, și anume un teren comun din care provin aceste două grupuri de tulburări”, a declarat cercetătoarea Maria Benedetta Donati, conform US News & World Report. 

În prezent, echipa vrea să analizeze în continuare anumite alimente din dieta mediteraneană pentru a afla informații mai detaliate.

Între timp, cercetări fără legătură au arătat că alte alimente prezintă un risc de cancer, potrivit nypost.com. Numeroase tipuri de carne, inclusiv alimente roșii, prăjite și alcool, au fost asociate cu un risc crescut de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel