Sari la conținut

DIETA minune pentru stoparea îmbătrânirii creierului

alimente pentru creier
Imagine creată cu AI

Nutriția poate juca un rol major în ceea ce privește sănătatea creierului, motiv pentru care numeroase cercetări demonstrează impactul alimentației asupra neuronilor. Oamenii de știință din Statele Unite susțin că au descoperit o modalitate de a încetini îmbătrânirea creierului.

Puteți încetini îmbătrânirea creierului, schimbându-vă obiceiurile alimentare, susţin oamenii de știință americani de la Universitatea Nebraska-Lincoln din Illinois, după cum titrează Nature Aging, potrivit rador.ro.

Experții insistă că primul pas este crearea unei diete potrivite. Aceştia recomandă includerea în dietă a peștelui, a crustaceelor, a semințelor de dovleac și de floarea soarelui, precum și a nucilor. Aceste alimente conțin acid eicosapentaenoic și acid lipoic important.

semintele de dovleac
Sursa foto: arhiha Doctorul Zilei

De asemenea, este indicat să adăugați în meniu alimente bogate în carotenoide: spanac, varză, porumb, ardei gras, pepene galben, broccoli și morcovi.

În plus, organismul are nevoie de vitamina E și colină – care se regăsesc în nuci, semințe, uleiuri vegetale, legume cu frunze și cereale, carne, carne de pasăre, pește și ouă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel