joi, mai 26, 2022

Pentru al cincilea an consecutiv, dieta mediteraneană a fost clasată pe primul loc în topul celor mai bune diete.

Dieta perfectă recomandată de nutriționiști! Experții în sănătate au clasat-o pe primul loc în al cincilea an consecutiv

Dieta DASH si dieta flexitarian au fost clasate pe locul doi. Clasamentele au fost publicate săptămâna aceasta în lista anuală de dietă a US News & World Report .

Toate aceste trei diete reduc sau elimină alimentele procesate. De asemenea, stresează să vă umpleți farfuria cu fructe, legume, fasole, linte, cereale integrale, nuci și semințe.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

„Cred că este important de remarcat faptul că primele trei diete – mediteraneeană, DASH și flexitarian – oferă flexibilitate”, a spus Gretel Schueller, director de sănătate pentru US News & World Report.

Experții au analizat 40 de diete și le-a clasat pe baza mai multor categorii, inclusiv cât de ușor sunt de urmat și cât de bine promovează pierderea în greutate, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Rezultatele anuale nu au fost o surpriză pentru experții în nutriție

„Aceste diete sunt clasate atât de sus, pentru că nu numai că au cele mai multe date în spate, dar datele sunt puternice”, a declarat Kristin Kirkpatrick , MS, RDN, autorul cărții „ Screnny Liver ”, pentru Healthline după ce clasamentul din 2021 a fost publicat un an. în urmă.

Te-ar mai interesa: Raport UNICEF: cum au ajuns țările bogate ale lumi...

„Ambele sunt bine cercetate și s-a dovedit că îmbunătățesc rezultatele sănătății la anumite populații”, a adăugat Caroline West Passerrello , MS, RDN, LDN, CLT, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

„Cu siguranță sunt printre cele mai cercetate și bine susținute științific stiluri de alimentație, ceea ce joacă un rol important”, a declarat Andy De Santis , RD, specialist în pierderea în greutate, pentru Healthline în ianuarie 2021.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

„Există nenumărate studii în acest moment care demonstrează beneficiile pentru sănătate atât ale dietei DASH, cât și ale dietei Med în ceea ce privește reducerea riscului de tot felul de rezultate negative asupra sănătății, cum ar fi anumite tipuri de cancer, boli de inimă și diabet”, a adăugat el.

Experții în nutriție sugerează că dietele mediteraneene și DASH au un succes mai mare pe termen lung, deoarece sunt mai ușor de urmat.

Te-ar mai interesa: Ciupercile, legumele care pot înlocui carnea? Miha...

„Ambele diete (precum și combinația lor, dieta MIND ) se dovedesc a fi ușor de ținut pe termen lung și asociate cu reducerea bolilor cronice”, a spus Kirkpatrick. „Dieta MIND are atât de multe date puternice și tinde să fie mai ușor de urmat pentru mulți dintre pacienții mei.

Adăugarea anumitor alimente, cum ar fi fructele proaspete, cerealele integrale și peștele gras, în dieta ta este o strategie mai durabilă decât eliminarea și restricționarea articolelor, spun experții.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private