Sari la conținut

Dieta suedeză: cum să slăbești mâncând unt, frișcă și bacon. Reguli de bază

Mănănci și nu te îngrași
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Dieta suedeză: slăbești mâncând grăsimi. Există această preconcepție conform căreia grăsimea te îngrașă. Cu toate acestea, credința noastră fluctuează în prezent enorm.

Există și persoane care slăbesc cu multă grăsime și fără sport! Suedia este și prima țară care recomandă unt, ulei de măsline, frișcă și bacon – pentru cei care vor să slăbească!

Dieta suedeză: grăsimi în loc de fructe pentru pierderea în greutate

Timp de doi ani, studiile SBU, Consiliul Suedez independent pentru Evaluarea Tehnologică a Sănătății, în care au fost examinate 16.000 de persoane și ale căror rezultate sunt acum ghidurile medicale oficiale pentru persoanele supraponderale sau care suferă de diabet, trebuie corectate complet.

Până acum s-a recomandat evitarea grăsimilor pentru a fi atenți la numărul de calorii și a consuma multe fructe și produse cu conținut scăzut de grăsimi care conțin adesea zahăr în schimb.

Cu toate acestea, conform datelor disponibile acum, în viitor se va recomanda o dietă bogată în proteine și grăsimi, dar care reduce cantitatea de carbohidrați și zahăr (care este prezent și în fructe și sucurile de fructe).

Nu numai că această dietă promite să scadă kilogramele, dar nivelul general de sănătate și, în mod surprinzător, colesterolul sunt de asemenea setate să se îmbunătățească.

Deci, cu siguranță ar merita să încercați să reduceți:

  • tăițeii,
  • pâinea,
  • orezul,
  • cartofii,
  • dulciurile.

Pe de altă parte, consumați din ce în ce mai mult:

  • uleiuri de înaltă calitate,
  • nuci,
  • pește,
  • carne
  • unt.

Dar totuși, atenție: doar pentru că există puțină grăsime într-un aliment nu înseamnă că trebuie să fie bun în mod automat! Pentru că adevărata grăsime este doar în legătură cu carbohidrații, precum cartofii prăjiți, chipsurile, prăjiturile sau ciocolata.

Dieta suedeză: Reguli de bază

În loc de o dietă pe bază de carbohidrați, aici se bazează proteinele și grăsimile naturale, cu o cantitate mare de legume și doar câteva alimente cu zaharuri naturale și carbohidrați mai puțin nocivi.

Asta înseamnă că poți mânca tot felul de cărnuri, chiar și stridii, fără restricții de cantitate, și același lucru este valabil și pentru ouă, pește – mai ales gras, bogat în omega 3, și alte fructe de mare.

Este complet interzis să mănânci cartofi, aluat, orez și zahăr.

Legume permise și interzise

In loc de carbohidrati se consuma legume precum:

  • salata verde,
  • rosiile,
  • varza,
  • spanacul,
  • dovlecelul,
  • conopida,
  • broccoli,
  • ceapa,
  • usturoiul,
  • ciupercile,
  • ghimbirul,
  • putina mazarea si fasolea verde, dar nu si fasolea si lintea care sunt nu este permis deoarece conțin carbohidrați.

Lactate

Sunt permise alimente lactofermentate precum:

  • chefirul,
  • iaurtul,
  • maioneza,
  • sosurile de casă cu ulei de măsline, fără aditivi artificiali suplimentari și zahăr.

Din grăsimi vegetale sunt permise uleiul de măsline, uleiul de in, uleiul de cocos și avocado.

Cum slăbești cu această dietă

Consumul regulat și abundent de alimente bogate în carbohidrați determină secreția excesivă de insulină, crește nivelul zahărului din sânge, deci nu se menține într-un cerc vicios al foametei. Insulina cronică și bolile apar, de asemenea, în timp.

Prin întreruperea acelui ciclu, prin stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, senzația de foame dispare treptat, așa că consumăm din ce în ce mai puține alimente.

Când alimentele sunt bogate în proteine și legume, precum și în grăsimi naturale, chiar și o cantitate mai mică dă o senzație de sațietate de lungă durată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel