Sari la conținut

De ce nu slăbești în acord cu eforturile pe care le depui? Iată principala cauză pentru care dieta nu oferă rezultatele așteptate

pilulele contraceptive

Deși majoritatea persoanelor care își propun să piardă în greutate urmează un plan strict de alimentație și sport, rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor. Acest lucru poate fi determinat de propriul organism și nevoile individuale ale acestuia. Iată de ce nu slăbești și ce poți face în acest sens.

Procesul de pierdere în greutate este unul de lungă durată, care nu implică numai eliminare kilogramelor în plus. Schimbarea completă a stilului de viață este cea mai eficientă metodă de a menține o greutate corporală optimă și, de asemenea, este cea mai complicată schimbare pe care o poți face.

De ce nu slăbești conform așteptărilor?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness explică de ce eliminarea kilogramelor în plus poate fi dificilă. Acesta este un proces complex care antrenează organismul și, de asemenea, schimbă un stil de viață nesănătos.

„Când începi să faci schimbări în alimentație ai impresia că o să meargă totul strună. Nu o să fie așa și e mai bine să pornești cu așteptări realiste.

Slăbirea NU se întâmplă liniar, aritmetic sau peste noapte!

Vor fi zile bune și zile proaste. Pas cu pas, vei simți că lucrurile sunt sub controlul tău, ești un individ mai pozitiv, mai motivat și vor apărea și rezultatele. Uneori mai bune, uneori mai proaste. Important e să menții viziunea corectă pe termen mediu și lung.

Și când lucrurile nu merg prea bine, adu-ți aminte de toate curele de slăbire agresive, de variațiile bruște de greutate și de anii de sedentarism, în care nu ai făcut nimic pentru corpul tău.
Momentele în care corpul nu te ascultă sunt consecință acelor ani. Nu are universul ceva personal împotrivă ta și nici tu nu ai o problemă, ci pur și simplu așa funcționează metabolismul. Continuă pentru tine, în ritmul tău!”, scrie Cori Grămescu, pe Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel