marți, iunie 6, 2023

Dacă tratamentul convențional în cazul implantului implică o procedură chirurgicală pentru a-l insera în os, o perioadă de așteptare în care implantul face legătura cu osul, așa numita perioadă de osteointegrare, de minimum  șase luni, și încă două-trei ședințe pentru protezare, noile sisteme nu necesită intervenții chirurgicale, nu au nevoie de timp de vindecare și se pot realiza într-o singură zi.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Practic, este nevoie de două etape. Prima este consultația. Se scanează 3D oasele maxilare, se ampretează dinții pentru formă, mușcătura și mărimea și se proiectează viitorii dinți. Se află astfel dimensiunea exactă a implanturilor. Sunt livrate apoi de către laborator, inclusiv cu ghidul de montare. Această primă etapă din procesul de implantare fără tăieturi se realizează cu ajutorul computerului tomograf 3D, de ultimă generație.

A doua etapă și ultima – implantarea. ”Imaginile digitale și tehnicile noi ne permit să plasăm implantul fără tăieturi, prin gingie, fără bisturiu sau suturi și să prevenim necesitatea unei a doua intervenții. Nu există riscul poziționării greșite a dinților, principala cauză a problemelor apărute după realizarea implantului. Poziționarea implantului este perfectă”, explica Răzvan Boberis.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

În ziua intervenției, pacientul va pleca acasă cu o coroană temporară atașată implantului, care va fi ținută aproximativ 2 luni de zile. Asta pentru că nu toți pacienții sunt compatibili cu această procedură. Există câteva condiții pentru ca procedura să fie de succes:

  • duritatea osului este suficientă pentru a obține stabilitate în timpul plasării implantului.
  • cantitatea osoasă este suficientă pentru plasarea implantului
  • absența obiceiurilor care impun o presiune asupra implanturilor, cum ar fi bruxismul
  • respectarea regulilor de igienă și nutriție

Implantul fără tăieturi – AVANTAJE

  • Mai ieftin (restaurarea danturii prin acest sistem inovator este mai ieftină decât restaurarea prin implant dentar clasic)
  • Tratament posibil într-o singură zi
  • Fără durere. Datorită tehnicilor de anestezie utilizate, implantul dentar este realizat fără durere
  • Au garanție pe termen lung
  • Asigură recuperarea și funcționalitatea totală în numai 24 de ore
  • Evitarea complicațiilor. Sunt eliminate necesitatea unor proceduri precum extinderea structurii osoase a maxilarului (adiție de os) și complicațiile legate de sinusuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private