Sari la conținut

Diplome false de asistent medical, obținute de italieni, în România, fără să frecventeze vreun curs

medic retinut
Imagine creată cu AI
Persoane reținute pentru eliberarea de rețete false pentru diabet

Mai mulți italieni au obținut diplome false de asistent medical, în România, fără să frecventeze vreun curs. În cursul zilei de luni, autoritățile au efectuat douăsprezece percheziții în județele Ilfov și Mureș într-un caz ce privește acuzații de școlarizare fictivă a unor cetățeni italieni.

Acești cetățeni, care au obținut ilegal diplome pentru a deveni asistenți medicali generaliști în Uniunea Europeană, nu au frecventat cursuri sau stagii de practică și nu posedau cunoștințe de limba română. Autoritățile investighează posibile infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals și divulgarea de informații secrete sau nepublice.

Diplome false de asistent medical, obținte de italieni în România

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează aceste percheziții domiciliare în contextul unui dosar penal în curs de desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș. Până în acest moment, se pare că mai multe persoane sunt implicate în acest mecanism ilegal, care ar fi funcționat începând cu anul 2019.

În urma investigațiilor preliminare, s-a descoperit că la nivelul unei școli postliceale s-ar fi pus în aplicare acest mecanism ilegal, care implica eliberarea de diplome pentru asistență medicală generalistă fără ca cei în cauză să participe la cursuri sau stagii practice, fiind vorba de cetățeni italieni care nu cunoșteau limba română.

În legătură cu aceste acțiuni, vor fi emise mandate de aducere pentru 8 persoane, în scopul identificării lor și aducerii la sediul poliției pentru a li se comunica acuzațiile și pentru a fi audiate în acest sens.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel